Midwaste en HVC tekenen contract met SITA voor sortering 39 kiloton kunststof afval per jaar

Midwaste en HVC tekenen contract met SITA
ROTTERDAM - Ondertekening contract tussen Midwaste, HVC en SITA. Vlnr: Machiel van Haaften, directeur Midwaste, Dion van Steensel, dir. Grondstoffen HVC, Herman Snellink, COO Waste Flow Management en Recyclables SITA. FOTO: Diederik van der Laan / Photo Republic.

SITA in 2015 verantwoordelijk voor sortering kunststof verpakkingsafval van 135 aangesloten gemeenten
Midwaste en HVC hebben de sortering van ongeveer 39 kiloton kunststof verpakkingsmateriaal – afkomstig uit 135 aangesloten gemeenten – definitief uitbesteed aan SITA. De overeenkomst is vandaag officieel bekrachtigd tijdens een bijeenkomst bij de sorteerinstallatie van SITA in Rotterdam. Met de ondertekening is één van de grootste contracten tot nu toe voor de sortering van kunststof verpakkingsafval een feit. Met deze gunning wordt volgens de samenwerkende partijen een belangrijke stap gezet in het verhogen van het hergebruik van huishoudelijk afval.

Midwaste en HVC, die gezamenlijk de belangen van 135 gemeenten behartigen, zijn verantwoordelijk voor deze aanbesteding, die in totaal 38.867 ton kunststof verpakkingsafval omvat. Het contract bestaat uit drie percelen: 49 gemeenten in het westen van Nederland, 53 gemeenten in Zuidwest-Nederland en 33 gemeenten in het oosten en zuidoosten van het land.

SITA breidt hiervoor de capaciteit van haar installatie in Rotterdam verder uit en investeert tevens in verbeteringen die zorgen voor een hoger scheidingsrendement van deze installatie. De aanbesteding volgt uit de afspraken in de Raamovereenkomst Verpakkingen, waarbij gemeenten vanaf 1 januari 2015 ook verantwoordelijk worden voor het sorteren (met een keuze voor vermarkten) van kunststof verpakkingen.

Sluiten van kunststof afvalketen
“In SITA hebben we de professionele partij gevonden die in staat is om in de keten gezamenlijk tot een optimaal proces te komen”, vertelt Machiel van Haaften, directeur van Midwaste. “Midwaste is er in de eerste plaats voor het behalen van voordelen voor haar leden en wij hebben er alle vertrouwen in dat SITA met de inzet van haar installatie in staat is zuivere monostromen voor hergebruik te realiseren. Hierbij delen we de ambitie om de kunststofketen te sluiten en te komen tot hergebruik binnen de eigen gemeenten”, aldus van Haaften.

Dion van Steensel, directeur Grondstoffen HVC, is het hier mee eens. ‘Door deze samenwerking realiseren we een bundeling van tonnen, waarmee we een goede positie in de markt kunnen innemen en we financieel gezamenlijk veel beter uit zijn. SITA gaat als deskundige partner ongeëvenaarde scheidingsresultaten realiseren waardoor we maximaal milieurendement bereiken.”

“Deze overeenkomst stelt ons in staat een voortrekkersrol te blijven vervullen in de kunststof afvalketen. We zijn erg blij dat we het vertrouwen hebben gekregen van Midwaste en HVC om dit te realiseren voor de aangesloten gemeenten. Op deze manier bundelen we gezamenlijk de krachten om deze afvalketen zo veel mogelijk te sluiten”, zegt Herman Snellink, COO Waste Flow Management & Recyclables van SITA (NEWS)

 

[vc_button title=”Meer over Sita” target=”_self” color=”default” href=”http://www.afvalgids.nl/afval/inzamelaar/sita-nederland/”]

 

[vc_button title=”Meer over Midwaste” target=”_self” color=”default” href=”http://www.afvalgids.nl/afval/inzamelaar/midwaste/”]