Coolrec recyclet Tefal pannen tot nieuwe grondstoffen

Coolrec, dochteronderneming van de nieuwe afvalrecycler Renewi, is de circulaire recyclingpartner in de Tefal Wisselweken bij Blokker en Marskramer die vanaf 27 april in Nederland van start gaan. Vier weken lang krijgen klanten 30% korting bij beide winkels op de aankoop van nieuwe Tefal pannen tegen inlevering van oude pannen. De WEEElabex-gecertificeerde recycler gaat naar verwachting circa 60.000 kg oude pannen verwerken tot grondstoffen voor nieuwe producten.

Tefal maakt deel uit van Groupe SEB en is vertegenwoordigd in ruim 120 landen. In de loop der jaren heeft de producent vele innovatieve keukenoplossingen geïntroduceerd en staat met de verkoop van anti-aanbakpannen wereldwijd op nummer één. “Wij hechten tijdens de gehele levenscyclus van onze producten veel waarde aan het milieu. Onze doelstelling is om met onze producten en activiteiten het milieu zo min mogelijk te belasten”, aldus Loes Tigelaar, Product Manager Tefal. “De samenwerking met Coolrec zorgt voor een goede verwerking van oude pannen, waarmee de actie direct bijdraagt aan het behalen van onze duurzaamheidsdoelstellingen. Het afgelopen jaar hebben we met een tweetal inzamelacties een enorme hoeveelheid oude pannen aangeboden voor recycling. Een hele mooie circulaire samenwerking!”

Coolrec – gespecialiseerd in de verwerking van afgedankte (elektrische en elektronische) producten naar hoogwaardige secundaire grondstoffen – zamelt de oude pannen bij de Blokker- en Marskramer filialen in. Na verwerking worden de kunststoffen, het aluminium en de metalen gescheiden. “Op deze manier krijgen de grondstoffen uit de oude pannen een tweede leven in de vervaardiging van nieuwe producten”, aldus Arjen Wittekoek, Directeur Coolrec. “Bijna 90% van de herwonnen grondstoffen krijgen een nuttige toepassing in nieuwe producten. Daarnaast wordt er met het recyclen van de pannen ook nog eens CO2 vermeden vergeleken met de inzet van primaire grondstoffen.”