RAD lanceert afval-app

Wethouder Piet van Leenen lanceert de RAD app

Apps zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Je kunt het zo gek niet bedenken of er zijn apps voor beschikbaar. Ook de RAD komt met een nieuwe afval-app. Nu krijgt u nog makkelijker en sneller alle informatie over de afvalinzameling!

Uit eerder gevoerde bewonersonderzoeken bleek al een behoefte te zijn naar een app. De RAD wil het zo gemakkelijk mogelijk voor u maken en is gaan kijken naar de mogelijkheden om een app te ontwikkelen. Dat is gelukt! De afgelopen maanden heeft de RAD in samenwerking met app ontwikkelaar Ximmio een zogenaamde afval-app ontwikkeld.

De app is te downloaden in Google Playstore en de Appstore
Een app waarmee de inwoners van de Hoeksche Waard alle informatie over de afvalinzameling en recycling altijd bij de hand hebben. In de app zijn de afvalkalender, scheidingswijzer en een overzicht met de locaties van ondergrondse containers terug te vinden. Het is zelfs mogelijk om een herinnering te krijgen wanneer u de container of PMD-zak aan de straat kan zetten. Zijn er bijzondere omstandigheden rondom de dienstverlening? Dan kan de RAD een pushbericht sturen om u daarover te informeren.

Wethouder Piet van Leenen, voorzitter van de RAD, kondigde de lancering van de gratis RAD-app aan. “Deze app is ontzettend handig en gebruiksvriendelijk. Zodra je de app opent krijg je meteen de afvalkalender te zien. De afvalwijzer vertelt je welk type afval je in welke bak mag doen. Bovendien krijg je een herinnering wanneer je je afval kan aanbieden. De afval-app is een mooie toevoeging aan de service die de RAD biedt aan de inwoners van de Hoeksche Waard.’’

Afvalkalender 2021

In 2021 gaat voor veel huishoudens het één en ander veranderen met betrekking tot de ophaaldag van het afval. De RAD werkt namelijk aan routeoptimalisaties, waardoor een groot aantal routes in 2021 flink op de schop gaan. Dit betekent voor veel huishoudens dat de RAD op een andere dag het afval komt ophalen. De inwoners hoeven daar geen rekening mee te houden als zij deze app downloaden. Deze app bevat de juiste afvalkalender voor uw adres. De RAD raadt alle inwoners van de Hoeksche Waard aan om de app te downloaden.
Met de komst van de app verstuurt de RAD niet meer automatisch de afvalkalenders per post. In plaats daarvan worden de afvalkalenders in december in Het Kompas geplaatst, zodat u deze kunt uitknippen. U krijgt in december 2020 uiteraard nog wel de toegangspas voor de Milieustraat per post toegestuurd. Wenst u wel graag de afvalkalender nog op papier te ontvangen? Dan kunt u in december 2020 contact opnemen met de RAD. De app is nu te downloaden in Google Playstore en de Appstore.