Züblin Nederland en Van Vliet Contrans gaan duurzaam samenwerken

Züblin Nederland B.V. te Vlaardingen en Van Vliet Contrans hebben de handen ineen geslagen voor een duurzame samenwerking op landelijk niveau. De komende jaren zal al het bouwafval van de bouwonderneming duurzaam verwerkt worden door de Wateringse recycler.

Van Vliet Contrans is een toonaangevende recycler en heeft veel ervaring met het inzamelen van bouwafval afkomstig van de meest uiteenlopende bouwprojecten. Precies om die reden heeft ook Züblin Nederland B.V. gekozen voor de samenwerking. “Door de jarenlange ervaring van Van Vliet Contrans zijn ze in staat ons afvalvraagstuk zo efficiënt mogelijk te beantwoorden” verteld Jack van ’t Hoff van Züblin Nederland B.V. “Onze bouwprojecten zijn vaak een logistieke uitdaging wat betreft de afvoer van het afval. De toe- en afvoer van de containers moet zo efficiënt mogelijk gebeuren, maar met de grootst mogelijke veiligheid. De juiste mix tussen deze twee factoren vinden wij bij Van Vliet Contrans.”

De samenwerking tussen de twee toonaangevende partijen is gericht op een aantal pijlers zoals duurzaamheid en veiligheid. Reinier Loozekoot, accountmanager van Van Vliet Contrans; “Door vooraf een plan van aanpak te maken voor de aan- en afvoer van de containers loopt de bouw geen vertraging op. Hierbij kijken we ook nog eens naar het soort afval wat vrijkomt. Door vooraf te bepalen wat er gescheiden gaat worden bereiken we dat er bijna geen ongesorteerd afval de bouwplaats verlaat, hetgeen resulteert in een fikse besparing op de CO2 uitstoot. Ook het gebruik van speciaal gecertificeerde hijscontainers maakt dat Züblin Nederland B.V. ook op hoogte veilig en efficiënt van het afval afkomt. Uiteraard gebeurd alles ook nog eens op een voor Züblin Nederland zo economisch voordelig manier.”

Eenmaal terug in Wateringen gaat het afval een tweede leven tegemoet. Ruim 93% van al het afval gaat een tweede leven tegemoet als grondstof voor producten, of zelfs als kant en klare producten zoals puingranulaat voor de wegenbouw en compost voor de tuinbouw.