Winnaars kerstbomenactie 2017 nemen prijs in ontvangst

Foto: United Photos_Paul Vreeker

De dolgelukkige Tobias van der Meer en Job van Kessel uit Haarlem kregen vanochtend op het stadhuis uit handen van wethouder Cora-Yfke Sikkema een cheque ter waarde van € 500,- uitgereikt. De kinderen verzamelden afgelopen maand een stapel kerstbomen en verdeelden de lootjes die ze daarvoor ontvingen onderling. Hier bleek het winnende lot tussen te zitten.

Tobias en Job, 11 en 12 jaar, zitten in de 6e klas (groep 8) van de Rudolf Steiner School. Ze gaan het prijzengeld besteden aan hun schoolkamp. De hele klas helpt dit jaar een handje mee om een centje bij te verdienen, zodat ze tijdens hun schoolkamp leuke
dingen kunnen ondernemen. Als verrassing voor hun klas hebben Tobias en Job kerstbomen ingezameld en ook nog eens het prijzengeld binnengesleept.

13.138 bomen
Met de kerstbomenactie, die jaarlijks in de gemeente Haarlem wordt georganiseerd, haalden kinderen dit jaar in totaal 13.138 bomen op. Voor iedere boom ontvingen de kinderen een lot en € 0,40. Het doel van de kerstbomenactie is zoveel mogelijk te voorkomen dat afgedankte kerstbomen gaan slingeren door de stad. De ingezamelde kerstbomen zijn versnipperd en verwerkt tot compost.