Van Gansewinkel start met afvalverwerking Nederlandse Spoorwegen

3 miljoen kilo minder restafval in drie jaar tijd

Van Gansewinkel start met de afvalverwerking van de Nederlandse Spoorwegen regio Randstad Noord. Met een omvangrijke bewustheidscampagne wil de afvalverwerker het restafvalpercentage in drie jaar tijd op de NS-divisies; NS Stations, NedTrain en NS Retail van 90% terugbrengen naar 37%. In de praktijk komt dit neer op een besparing van bijna 3 miljoen kilo bedrijfsafval per jaar waarvan ruim 2,5 miljoen kilo een tweede leven krijgt als grondstof voor nieuwe producten.

De Nederlandse Spoorwegen beschikt in Randstad-Noord over ruim 90 locaties verdeeld over 80 NS Stations en 10 NedTrain onderhoudslocaties waaronder de grote stations Amsterdam Centraal, Utrecht Centraal en Station Haarlem. Van Gansewinkel gaat de afvalverwerking verzorgen op de perrons en in de stationshallen voor de NS Stations, op de onderhoud- en servicelocaties van NedTrain en in de winkels en restaurants van het bedrijfsonderdeel NS Retail.

“Met deze overeenkomt willen we een omvangrijke bijdrage leveren aan het duurzaamheidsbeleid van de Nederlandse Spoorwegen. Daarbij streven we er naar om in de komende drie jaar het restafvalpercentage voor Randstad Noord met maar liefst 53% terug te brengen”, aldus Dennis Leeuwerik, Directeur Marketing & Sales bij Van Gansewinkel. “Een enorme ambitie omdat het merendeel van het afval niet van het eigen personeel maar van de passagiers afkomstig is. Met het uitrollen van een afvalbewustheidscampagne en het beschikbaar stellen van diverse middelen op de stationslocaties motiveren we passagiers bewust om te laten gaan met afval en het te scheiden bij de bron.”

Het merendeel van het ingezamelde afval krijgt een tweede leven als grondstof voor nieuwe producten. “Van de bijna 3 miljoen kilo ingezamelde afval krijgt ruim 2,5 miljoen kilo een tweede leven als grondstof”, aldus Carola Wijdoogen, Directeur Duurzaam Ondernemen bij NS. ”Van Gansewinkel verwerkt voor NS Randstad Noord een diversiteit aan afvalstromen. Zo neemt de afvalverwerker stromen als papier/karton, swill (voedselresten uit bijvoorbeeld de restaurants), over datum producten, bouw- en sloopafval, hout, glas, GFT- afval, schoon puin, (klein) gevaarlijk afval en ander bedrijfsafval voor haar rekening. Ook verwerkt Van Gansewinkel het bedrijfsafval dat ontstaat met het reinigen van de treinen.”

 

[vc_button title=”Meer over Van gansewinkel” target=”_self” color=”default” href=”http://www.afvalgids.nl/afval/inzamelaar/van-gansewinkel-afval-bestaat-niet/”]