Op initiatief van de ondernemers in de binnenstad van Amersfoort (verenigd in de Vereniging Ondernemers Binnenstad Amersfoort), is OpenWaste gestart met inzameling van bedrijfsafval en papier/karton in de binnenstad van Amersfoort.

Afgelopen donderdag 7 juli stond de OpenWaste inzamelwagen klaar op het centrale plein De Hof in Amersfoort. De eer was aan Voorzitter Walrick Halewijn (OBA) om samen met Wethouder Willem-Jan Stegeman en Chris van Berkel (REMONDIS Nederland) het sein te geven voor de start van OpenWaste in Amersfoort. Walrick Halewijn is blij met de komst van OpenWaste naar Amersfoort: “Door deze samenwerking van ondernemers, inzamelaars en gemeente zetten we een grote stap in de verduurzaming van onze binnenstad”.

Voor de inzameling van bedrijfsafval en papier/karton in de binnenstad van Amersfoort, gaan Venus Containers, BNext, Van Gerrevink en REMONDIS Nederland met elkaar samenwerken. Hierdoor daalt het aantal inzamelwagens van 4 naar 1 voertuig. Dit is tot groot genoegen van Wethouder Willem-Jan Stegeman: “Het historische centrum is een van de visitekaartjes van onze stad. Deze duurzamere manier van afval ophalen, helpt om de binnenstad schoon te houden en zorgt voor minder vervuilend verkeer. Het is een initiatief van betrokken ondernemers zelf en het is hun verdienste dat iets wat ooit begon als een nobel idee, nu ook echt wordt uitgevoerd”.

OpenWaste is actief in meerdere binnensteden
Amersfoort is de derde stad waarin OpenWaste nu actief is. Eerdere implementaties waren in Venlo en Apeldoorn. Na de zomervakantie volgen meer binnensteden en zet OpenWaste grote stappen naar haar doel om in 2025 emissievrij in te zamelen in 40 binnensteden.