Van milieustraat naar “Resource and Recovery Centre”

Het tweede Magazine van Holland Circular Hotspot, “Circular is going global” is uit. Daarin zijn de meest in het oog springende circulaire innovaties en initiatieven van Nederland opgenomen.

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven schrijft o.a.: We streven ernaar om in 2050 volledig circulair te opereren. Het Magazine is om te inspireren en het is een uitnodiging om nationaal en internationaal samen te werken aan een circulaire economie.

Modulo Milieustraten is opgenomen met het Upcycle Centrum in Almere. De milieustraat heeft zich hier verder ontwikkeld als Circulaire Hotspot.  Een hotspot waarmee de gemeente de fysieke plek in handen heeft om als grondstoffenregisseur hergebruik, recycling en de circulaire economie aan te jagen.

Het “Resource and Recovery Centre” is namelijk de plek waar spullen en materiaal nieuwe gebruiksmogelijkheden worden gegeven en de grondstoffen “van morgen” worden gewonnen.  Deze Circulaire Hotspot is het conversiepunt voor een grote diversiteit van producten, materialen en grondstoffen. In de toekomst zal de scheiding van herbruikbare grondstofstromen intensiveren waarbij de focus ligt op kwaliteit in plaats van kwantiteit. Het is dan ook niet meer het storten van afval maar het aannemen van grondstoffen!….Lees hier het magazine met Modulo Resource and Recovery Centres