Trio ‘Omrinners’ 25 jaar bij afvalbedrijf

Foto vlnr: Arie Gorter, John Vernooij, Ype Wijma, wethouder Bert Wassink en Bert van der Molen

‘Omrinners’ Bert van der Molen, Ype Wijma en Arie Gorter werken dit jaar 25 jaar bij Omrin. Uit handen van wethouder Bert Wassink en Omrin-directeur John Vernooij ontvingen zij daarom een symbolische 25 jaar Omrin-vlag, omdat het bedrijf, net als het trio, ook een 25 jaar jubileum viert. Aan de voet van de Oldehove werd het gevierd.

“Prachtig!” zegt Bert van der Molen zichtbaar trots voor de camera van Omrop Fryslân die ook aanwezig is bij het startsein. Bert is planner en namens Omrin contactpersoon voor de gemeente Leeuwarden. “Het is prettig samenwerken met de gemeente. Je kent elkaar door en door, dus is aan een half woord genoeg. Als er ergens een extra schoonmaakronde nodig is dan plannen we dat snel in. Zo houden we de stad schoon, en in de winter sneeuwvrij. Het is prachtig werk, anders hou je het geen 25 jaar vol!”

Ype Wijma is speciaal voor de huldiging terug gekomen van zijn verlof. Hij reinigt de straten in Leeuwarden, met een borstelmachine. Er is veel veranderd, inmiddels is het voertuig duurzaam en rijdt op groengas uit afval “Ik draag al 25 jaar het Omrin-logo op mijn jas, en er is ontzettend veel veranderd. Hiermee ben ik het gezicht van Omrin in de wijk. Daarom ben ik me er zeker bewust van hoe belangrijk het is om netjes, geduldig en helder met klanten om te gaan. Om respect te hebben voor elkaar. Geen vraag is stom. Zeg het! Probeer het! Je ontvangt meer begrip als je het vriendelijk en respectvol doet.”

Arie Gorter, ook 25 jaar werkzaam bij Omrin als allround reinigingsmedewerker, besluit: “Geen dag is hetzelfde, daarom blijft het werk zo leuk. Bovendien houdt het nooit op. Zolang er mensen zijn, heb je afval. Tijdens de coronacrisis hebben we dat extra gemerkt. Nog meer afval, iedere dag weer. Al 25 jaar lang!”