Kinderboerderijen helpen buurt massaal beter recyclen

Ruim 170 kinderboerderijen in Nederland hebben een Wecycle-inleverpunt waar de hele buurt afgedankte kleine apparaten kan inleveren. En dit werkt! Afgelopen jaar is een record aantal kleine apparaten ingezameld, ruim 47.000 stuks. Een stijging van maar liefst 30% ten opzichte van vorig jaar. Hiermee vervullen kinderboerderijen niet alleen een belangrijke verbindende functie voor buurtbewoners, maar helpen zij hen ook nog eens met recyclen!

“Onze samenwerking met kinderboerderijen is een geweldig voorbeeld van een win-win-win situatie”, zegt Jan Vlak, algemeen directeur Wecycle. “Het is voor inwoners heel makkelijk om kleine apparaten verantwoord af te danken, de kinderboerderij ontvangt in ruil voor hun deelname een sponsorbedrag en Wecycle zorgt ervoor dat de apparaten verantwoord worden gerecycled. Zo is de cirkel weer rond’’. De afgelopen jaren is er elk jaar een stijging te zien in het aantal ingeleverde apparaten bij kinderboerderijen, dus buurtbewoners zijn steeds beter op de hoogte van de Wecycle-inleverbakken bij kinderboerderijen

De ingeleverde apparaten laat Wecycle recyclen tot nieuwe grondstoffen. Daarnaast komen schadelijke stoffen niet in het milieu en wordt de uitstoot van CO2 vermeden.

Elke kinderboerderij in Nederland kan Wecycle-inleverpunt worden waar bezoekers gratis hun afgedankte kleine elektrische apparaten kunnen inleveren. Als dank voor de inzet ontvangt de kinderboerderij van Wecycle jaarlijks een sponsorbijdrage van €250,-. Dit bedrag kan de boerderij naar eigen inzicht besteden.

Bijzondere prestaties
Voor de top drie kinderboerderijen die het meeste inzamelden, was er een extra beloning van €250,-. Kinderboerderij Daalhoeve uit Maastricht,  Kinderboerderij De Punt uit Zierikzee en Kinderboerderij De Boerenzwaluw uit Hoofddorp hebben die prijs dit jaar in ontvangst mogen nemen. Daarnaast ontvangen ook Dierenhoek ’t Sparretje uit Maassluis en Duurzaamheidscentrum Assen een extra beloning, vanwege hun extra inspanning om de inleverpunten te promoten.