SITA neemt activiteiten BOWIE Containers over

Overname zorgt voor sterkere positie in Brabant
SITA neemt alle activiteiten van BOWIE Containers in Oss over van Bontrup uit Landhorst. Dat hebben de partijen vandaag bekendgemaakt. Door deze overname kan SITA haar activiteiten in het gebied tussen Nijmegen, Waalwijk en Helmond uitbreiden. De bedrijfsactiviteiten van SITA’s locatie in Wijchen worden overgeplaatst naar de locatie in Oss. Dit is een goede uitvalsbasis met mogelijkheden voor afvaltransport per truck, trein en schip. Daarnaast kan SITA op de nieuwe locatie haar activiteiten uitbreiden met de verwerking van monostromen, zoals het shredderen van hout en het breken van puin.

De medewerkers van BOWIE Containers treden in dienst van SITA. Ook worden de voertuigen van het bedrijf overgenomen.

Versterking positie in regio Brabant
“Door de overname van BOWIE Containers en het verplaatsen van onze activiteiten van Wijchen naar Oss kunnen we verder groeien. Als onderdeel van deze overeenkomst verwerven we niet alleen nieuwe klanten, maar zijn we ook in staat een grotere dichtheid van ons inzamelnetwerk te realiseren. Hiermee kunnen wij onze positie in de regio Brabant verder versterken”, vertelt Paul Valster, regiodirecteur Zuid van SITA Nederland.

“SITA is een sterke speler in de inzameling en verwerking van afval bij particulieren, bedrijven en overheden. Het is een professioneel bedrijf dat bekendstaat als een goede werkgever. We hebben er alle vertrouwen in dat de integratie van onze medewerkers in de nieuwe organisatie goed zal verlopen. Ook kunnen onze klanten er zeker van zijn dat de inzameling en verwerking van hun afvalstoffen bij SITA in goede handen is”, zegt Roel Bontrup, directeur van BOWIE Containers.

 

[vc_button title=”Meer over Sita” target=”_self” color=”default” href=”http://www.afvalgids.nl/afval/inzamelaar/sita-nederland/”]