PieterBas lanceert eigen WeegApp

Het SMS wegen is nog maar nauwelijks geïntroduceerd of PieterBas Automatisering komt al weer met de volgende noviteit om te wegen: de WeegApp. Elk bedrijf met een weegbrug kan met een smartphone of tablet vanuit de cabine van de vrachtwagen via 3G of WiFi onbemand wegen.
‘We spelen hiermee in op de toenemende vraag naar mogelijkheden om onbemand te kunnen wegen tegen lage kosten’, zegt algemeen directeur Pieter Bas Buskens van het in standaard afvalsoftware gespecialiseerde bedrijf.
‘Voor niet meer dan de kosten van een PieterBas-module kunnen bedrijven met de WeegApp op hun weegbrug alle soorten afvalstromen wegen’, stelt Buskens. ‘En dat zonder weegoperator!’

pieterbas lanceert weegappWerking makkelijk en eenvoudig
De nieuwe WeegApp van het in standaard afvalsoftware gespecialiseerde PieterBas draait op alle (mobiele) apparaten, zoals een smartphone, tablet of boordcomputer. Standaard zit de WeegApp ook ingebouwd in de afval-boordcomputer die PieterBas onder eigen label op de markt brengt.
De door PieterBas ontwikkelde WeegApp werkt even makkelijk als eenvoudig. Na het opstarten van de WeegApp kiest de chauffeur de weegbrug waarmee hij z’n lading wil wegen. Ook selecteert hij het afvalstroomnummer of het ordernummer dat bij de weging hoort. Na het wegen van de lading berekent de WeegApp automatisch het gewicht en wordt de weegbon per e-mail naar de klant gestuurd.

EBA volledig geïntegreerd
Als een bedrijf de digitale begeleidingsbrief gebruikt, staat de vooraanmelding voor de betreffende vracht ook al automatisch klaar op de smartphone, tablet of boordcomputer en hoeft de chauffeur ‘m alleen maar aan te vinken.
‘Het elektronische geleidebiljet afvalstoffen, de EBA, is volledig geïntegreerd in de WeegApp van PieterBas,’ legt Buskens uit. ‘Iedereen die met de WeegApp gaat werken kan ook gelijk met de EBA aan de slag.’

Gigantische besparing
Bedrijven die onbemand wegen met de WeegApp kunnen toe met minder personeel, zegt Buskens. ‘Een operator kan daardoor flexibel op meerdere weegbruggen worden ingezet.
Zo kan er bijvoorbeeld onbemand worden ingewogen en bemand worden uitgewogen of andersom, geeft hij als voorbeeld. ‘Reken maar uit wat een bedrijf op jaarbasis bespaart als er met minder medewerkers kan worden gewogen, zegt hij. ‘Het gaat dan om gigantische bedragen.’

Serie aan noviteiten
De WeegApp is onderdeel van een serie aan innovaties die PieterBas lanceert in het jubileumjaar 2013 dat het bedrijf 25 jaar bestaat. Nieuw is bijvoorbeeld ook SMS Wegen. Onbemand en zonder dat daar hardware voor nodig is! Op proef kunnen bedrijven de WeegApp of SMS Wegen twee maanden gratis proberen.
Een van de andere noviteiten van PieterBas is dat het elektronische geleidebiljet afvalstoffen (EBA) op bijna ieder mobiel apparaat kan worden gebruikt. Of het nu een mobieltje is, een tablet of een boordcomputer, waaronder ook de eigen afval-boordcomputer van PieterBas.

De afval-boordcomputer van PieterBas is behalve met de EBA standaard volledig uitgevoerd met onder meer de digitale communicatie tussen planner en chauffeur, navigatie en urenregistratie.

 

[vc_button title=”Meer over PieterBas Automatisering” target=”_self” color=”default” href=”http://www.afvalgids.nl/leveranciers-voor-de-afvalbranche/bedrijven-abc/pieter-bas-automatisering/”]