Shanks verstuurt eerste zending van ICOPOWER® energie pellets vanuit Amsterdam

Icova heeft een eerste zending van ICOPOWER® energie pellets verzonden naar haar opdrachtgever Heidelberg.

icopowerIcova heeft flink geïnvesteerd in haar eigen kade in de Amsterdamse haven. De investering was nodig om o.a. het zes jarig contract met Heidelberg Cement Group te ondersteunen. Binnen dit contract, levert Shanks 54.000 ton ICOPOWER® energie pellets per jaar. Deze worden door Heidelberg gebruikt voor het aandrijven van de cementovens waarmee cementklinker worden gereproduceerd. Door de optimalisatie van de kade en verscheping van het product realiseert men, naast efficiëntie binnen de opdracht, een aanzienlijke kostenbesparing.

Om de productie-efficiëntie te maximaliseren heeft Icova ook een nieuwe opslag van 2.300m2 gerealiseerd. Deze in september geopende opslag zorgt er voor dat er altijd voldoende ICOPOWER® energie pellets zijn om te vervoeren naar de klanten in Scandinavië.

Michael van Hulst, directeur van Shanks Nederland, divisie bedrijfsafval zegt:
“De opening van onze eigen kade en berging op Icova verhoogt niet alleen de efficiency en kostenbesparing, maar optimaliseert ook onze dienstverlening binnen dit contract. We zijn blij met met deze belangrijke schakel op onze locatie waardoor we de productie van onze unieke energie pellets voor de toekomst maximaliseren”

Shanks gebruikt specifiek ingezameld hoog calorisch bedrijfsafval voor de productie van ICOPOWER® energie pellets, waardoor zij de strikte productie specificaties kan waarborgen. In tegenstelling tot de vaste secundaire brandstoffen of te weigeren afgeleide brandstof (RDF), zijn ICOPOWER® energie pellets niet geclassificeerd als een afvalproduct in Nederland – dit is te wijten aan de consistente en specifieke chemische samenstelling. Icova is één van de weinige bedrijven in de wereld die dit soort brandstof van hoge kwaliteit product maakt.