Rhenus Data Office neemt “Recycle it” over

Rhenus Data Office, het gespecialiseerde bestand- en gegevensopslagmediumvernietigingsbedrijf en aanbieder van diensten met toegevoegde waarde, nam op 1 november “Recycle it” over. “Recycle it” wordt al 30 jaar lang gebruikt in de branche van informatietechnologie-apparaten voor recycling, remarketing en mobiele vernietiging van harde schijven.

Recycle it heeft zijn hoofdkantoor in Eppishausen nabij Augsburg in Beieren en heeft bedrijfsactiviteiten in heel Duitsland. Door deze overname breid Rhenus Data Office haar netwerk van competentiecentra en expertise in het hergebruik van IT-middelen nog verder uit. Nils Thiemann, directeur van Rhenus Fecomp, een joint venture van Rhenus Data Office, geeft de redenen voor deze nieuwste ontwikkeling “De Rhenus Group is een bedrijf dat ons dienstenportfolio naar een volledig nieuw niveau tilt. Maximilian Scheppach, directeur van “recycle it” zegt: “Dankzij de overname hebben we nu toegang tot meer klanten.”

Naast het recyclen en remarketing van IT-apparaten, biedt “recycle it” ook andere diensten aan, zoals bedrijven registreren bij het National Register for Waste Electrical Equipment (basisoor). Het aanbod van services bij “recycle it” omvat ook de specialistische ontmanteling van communicatie- en informatietechnologie-apparaten.

Maximilian Scheppach wil in zijn positie blijven als directeur van “recycle it”, zelfs na de overname.

Over Rhenus Office Systems
Rhenus Office Systems GmbH biedt document-, informatie- en individuele procesbeheerdiensten: inkomende e-mail voor digitalisering, archivering, gegevensvernietiging en beschikbaar stellen van gespecialiseerd personeel – en zelfs klantbeheer, cloud- en BPO-oplossingen. Rhenus Office Systems biedt all-round ondersteuning voor de fysieke en digitale informatie van zijn klanten en helpt hen bij het implementeren van hun digitale strategie. De Rhenus Group is een logistieke specialist
met wereldwijde activiteiten en genereert een jaaromzet van EUR 5,1 miljard. Rhenus heeft 31.000 mensen in dienst op 660 bedrijfssites.