Van Werven infra & recycling mag zich het beste familiebedrijf van Gelderland 2021 noemen. Uit ruim zeventig genomineerde bedrijven maakte de organisatie gisteren de winnaar bekend. Wilfred van Werven: “Dit is een prachtige ode aan de huidige én alle voorgaande generaties.”

Het Gelders Familiebedrijven Gilde organiseert jaarlijks de award voor beste familiebedrijf. De jury bestaat uit collega-ondernemers, de lokale gemeente, provincie Gelderland én klanten en relaties. Uit het juryrapport: ‘Van Werven is een eigentijds familiebedrijf, maar wel met oude familiewaarden waarbij mensen belangrijk zijn. Men heeft oog voor talent, maar ook voor collega’s waar het even minder mee gaat. Inmiddels staat de derde generatie aan het roer. Met grote passie wordt samen gewerkt aan relevante oplossingen voor grote maatschappelijke problemen. Kortom, een waardig winnaar van de Award voor het Beste Gelderse Familiebedrijf 2021.’

Ode aan de generaties
Van Werven is blij met de erkenning. Wilfred van Werven: “Het is extra mooi om deze award te winnen in het jaar dat we vijfenzeventig jaar bestaan. Ik zie dit als een ode aan de huidige én alle voorgaande generaties. Aan opa Willem die ons bedrijf opbouwde, aan de tweede generatie, die het doorzette en verbreedde en aan ons als derde generatie. We zijn opgegroeid in het bedrijf en sinds het overlijden van pa, inmiddels twintig jaar geleden, voelen we ons verantwoordelijk om zijn gedachtegoed voort te zetten. We hadden dit niet gekund zonder onze trouwe klanten en leveranciers. Bovenal is de award een ode aan de mensen die bij ons werken, aan onze pensionarissen en aan de mensen die al niet meer bij ons zijn. We kunnen dit alleen samen en daar zijn we hen dankbaar voor.”

Extra motivatie
Het Gelders familiebedrijven Gilde draagt familiebedrijven in Gelderland een warm hart toe. Het gilde wil aandacht geven aan familiebedrijven, samen kennis delen en de toekomstige continuïteit van het familiebedrijf beter afdekken. Wilfred ziet de award als een extra motivatie. “Dit is een aanmoediging om door te zetten. We blijven ontwikkelen, we willen ons familiebedrijf continueren en bijdragen aan de uitdagingen waarmee de wereld te maken heeft. Dan denk ik bijvoorbeeld aan het klimaatakkoord. We willen duurzame uitdagingen samen aangaan en zo doen wat onze slogan belooft: samen werken aan échte oplossingen.”