In 2018 worden jaarlijks een ½ miljard shampooflessen van P&G Hair Care Products gemaakt van gerecycled plastic.

Procter & Gamble Company heeft aangekondigd dat Head & Shoulders, ‘ s werelds eerste recyclebare shampoofles heeft gemaakt, en daarbij tot wel 25% gerecycled beach plastic heeft gebruikt.
In samenwerking met recycling experts TerraCycle en SUEZ, zal deze innovatie komende zomer in Frankrijk als een limited-edition H&S fles beschikbaar zijn voor consumenten in de Carrefour supermarkten. Dit zal ’s werelds grootste productie-run van recyclebare flessen met post-consumer gerecycled (PCR) beach plastic zijn, en een eerste belangrijke stap in de oprichting van een unieke supply chain die met de steun van duizenden vrijwilligers plastic afval gaan verzamelen op stranden.

Bovendien, heeft P&G aangekondigd dat in Europa tegen het einde van 2018 meer dan een half miljard flessen per jaar tot 25% post-consumer gerecycled plastic zullen gaan bevatten. Dit vertegenwoordigt meer dan 90% van alle haarverzorging flessen die verkocht worden in Europa.

hetzelfde gewicht als acht volgeladen Boeing 747 jumbo jets – Voor het project zal een levering van 2.600 ton gerecycled plastic per jaar nodig zijn. P&G zet met het gebruik van PCR kunststof in haar verpakkingen een belangrijke stap en heeft als doel om in 2020 een verdubbeling van de tonnage van PCR plastic te gebruiken in de productie van verpakkingen.