Van den Noort vanaf 2018 energieneutraal

Opening zonnepanelenpark: Van den Noort Recycling helpt mee aan ‘Dongen klimaatneutraal’

Donderdag 18 januari is in Dongen officieel het zonnepanelenpark geopend bij Van den Noort Recycling.

“Duurzaamheid, circulariteit, reduceren van Co2 zijn belangrijke speerpunten bij ons bedrijf”, aldus Babs Van den Noort in haar openingswoord, “doordat wij veel gebruik  maken van aangedreven machines en we beschikken over voldoende capaciteit, zijn we gaan onderzoeken welke verschillende mogelijkheden er zijn op dit gebied”. De daken van het omvangrijke bedrijf zijn uitermate geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen en deze conclusie heeft dan ook geleid tot dit project.”

In mei 2017 is het bedrijf, in samenwerking met Solaris Industria,  begonnen met het plaatsen van 1843 zonnepanelen, een schone vorm van energie want er is geen uitstoot van het schadelijke (broeikas)gas kooldioxide. Deze samenwerking paste heel goed bij de missie van het bedrijf ‘samenwerken aan energie voor de toekomst’.

In verband met onderzoek  naar een dodelijk ongeval waarbij een medewerker van een extern bedrijf om het leven kwam hebben de werkzaamheden stilgelegen en zijn deze in augustus 2017 weer hervat. Eind september werden de zonnepanelen in gebruik genomen en nu dan officieel geopend.

Burgemeester Starmans van Dongen was bij de opening aanwezig om symbolisch met een druk op de knop de ingebruikname te bevestigen. “Allereerst mijn complimenten aan de firma Van den Noort voor het realiseren van dit enorme project”, zei Starmans. Na een symposium, vorig jaar gehouden in Dongen, lopen er inmiddels verschillende projecten waarbij ze één ding gemeen hebben: ‘werken aan een klimaatneutraal Dongen’. Dongen werkt hard om dit in 2040 te bereiken, zowel in Dongen met energie coöperatie ‘Energie Dongen’ als op regionaal gebied met de ‘Regionale Energiestrategie’.

“Firma Van den Noort levert met dit project een enorme bijdrage aan de duurzaamheid, het bedrijf is zelfvoorzienend en de stroom die overblijft wordt terug geleverd op het energienet. Het is duurzaamheid met een hoofdletter en hopelijk zullen vele bedrijven dit voorbeeld volgen!”

Met het een dronefilmpje werd nog eens benadrukt wat een immens project dit is met een totale oppervlakte van 3016.66 m2 dat belegd is met zonnepanelen en dit maar liefst 429000 KWh aan energie oplevert.

Om deze video te zien dien je marketing-cookies te accepteren.