Morssinkhof-Rymoplast bouwt fabriek voor verwerking van PET

Morssinkhof-Rymoplast bouwt een fabriek voor de verwerking van PET in Markranstädt, Landkreis Leipzig in de Duitse deelstaat Sachsen. Uit gerecyclede PET-grondstoffen wordt PET-granulaat geproduceerd, welke ook ingezet kan worden voor de verpakking van levensmiddelen.

Morssinkhof-Rymoplast heeft voor de bouw van de verwerkingsfabriek de voormalige fabriek van Fehrer Automotive in Markranstädt gekocht. In de komende jaren zal deze locatie worden verbouwd tot een verwerkingsfabriek met een capaciteit van 40.000 ton per jaar.

Stefan Morssinkhof, directeur van Morssinkhof-Rymoplast: “Morssinkhof-Rymoplast produceert al meer dan 20 jaar gerecycled PET-granulaat, dat volledig voor de productie verpakking van  levensmiddelen kan worden ingezet. Wij zijn al meer dan 60 jaar een belangrijk onderdeel van de keten van kunststofverwerkers die samen een gesloten kringloop realiseren. Vanwege de toegenomen vraag naar gerecycled PET voor frisdrankflessen hebben wij besloten deze investering te doen. Door de koop van het onroerend goed in Sachsen kunnen we onze capaciteit als groep verder uitbreiden en klanten in deze regio goed bedienen.”

Over Morssinkhof-Rymoplast
Sinds de opkomst van het gebruik van kunststoffen in de jaren zestig en zeventig is Morssinkhof-Rymoplast de pionier in plasticrecycling. De bedrijven die onderdeel zijn van de groep produceren circa 300.000 ton recyclaat en de groep is hiermee één van Europa’s grootste producenten van hoogwaardig herwonnen grondstoffen. Zij bedient de Europese markt, variërend van kleine bedrijven in de kunststofverwerkende industrie tot ’s werelds grootste multinationals.

Morssinkhof-Rymoplast is een vooraanstaand leverancier van maalgoed, regranulaat en compounds en tevens een betrouwbare afnemer  van gesorteerde post-consumer en post-industriële kunststofstromen.