Twente Milieu kiest AMCS SaaS-oplossing voor inzameling ondergrondse containers

Upgrade naar Cloud vergroot operationele efficiëntie en verlaagt IT-kosten

Twente Milieu maakt voor het ledigingen van ondergrondse containers de overstap naar de SaaS-oplossing van AMCS Fleet Planner. De afvalinzamelaar die voor acht aangesloten gemeenten ook de afvalstromen beheert, werkt als de eerste in Nederland al sinds 2013 met AMCS Fleet Planner voor het dynamisch inzamelen van ondergrondse containers. Met de slimme software worden inzamelopdrachten dynamisch ingepland en routes geoptimaliseerd op basis van volmeldingen van de ondergrondse containers.

De upgrade naar de state-of-the art SaaS-oplossing biedt de mogelijkheid om continu aan te haken op nieuwe AMCS ontwikkelingen. “Daardoor kunnen we sneller inspelen op gewijzigde omstandigheden, zoals de veranderende eisen die gemeenten stellen aan onze dienstverlening”, zegt Gerbert Stegehuis, Informatiemanager/Hoofd facilitaire zaken van Twente Milieu.

Operationele efficiëntie vergroten
Ook biedt de Cloud-oplossing substantiële verbeteringen, zowel van de forecast als van de performance van het slimme optimalisatiesysteem, zegt Stegehuis. Als ander pluspunt van de upgrade naar de Cloud noemt hij het nog efficiënter kunnen rijden van de inzamelroutes. “Hierdoor zijn er minder inzamelvoertuigen en chauffeurs nodig die we elders kunnen inzetten. De slimme optimalisatiesoftware van AMCS draagt hiermee tegelijkertijd bij aan het vergroten van de operationele efficiëntie als aan het verlagen van de operationele risico’s. Omdat bovendien het aantal gereden kilometers en de CO2-uitstootafnemen, heeft de upgrade ook een positief effect op de duurzaamheidsdoelen van Twente Milieu.”

Gebruiksvriendelijke Cloud-oplossing
Een voordeel vindt hij ook de gebruiksvriendelijkheid van het Cloud-systeem. “Collega’s kunnen er makkelijker mee werken waardoor detevredenheid van medewerkers stijgt en het verloop minder groot is. Een winstpunt is verder dat het systeem nu in een webomgeving draait. Dit maakt werkplekonafhankelijk werken binnen Twente Milieu mogelijk. De oplossing is overal en altijd beschikbaar waardoor de continuïteit van de werkzaamheden is gewaarborgd. Planners en werkvoorbereiders kunnen bij ziekte of afwezigheid hun werk bijvoorbeeld eenvoudig overdragen.” De Cloud-oplossing vergt ook minder inzet van de ICT-afdeling. “We hebben geen eigen servers en netwerken meer nodig. Dat bespaart op operationele IT-kosten en als er nu een probleem is, hoeven we dat niet meer zelf op te lossen.”

Rogier de Klein, Sales Manager AMCS: “We zijn er trots op dat Twente Milieu, voor haar volgende stappen in het verder professionaliseren en optimaliseren van haar dienstverlening, kiest voor SaaS-oplossing van AMCS Fleet Planner. Het is een blijk van vertrouwen in AMCS, gebaseerd op de successen die we de afgelopen jaren gezamenlijk al hebben gerealiseerd. Met de overstap naar de AMCS Cloud is Twente Milieu klaar voor de volgende stappen in het optimaliseren en professionaliseren van hun ondergrondse inzameling. We danken Twente Milieu voor het vertrouwen en de opdracht en kijken uit naar een succesvolle voortzetting van de samenwerking.”