Meerlanden start erkende MBO-1 opleiding voor medewerkers buitendienst

De cursisten, leidinggevenden en docenten.

Vijftien medewerkers van Meerlanden uit de openbare ruimte en afvalinzameling zijn deze maand gestart met een erkende en op maat gemaakte MBO-1 beroepsopleiding. In samenwerking met de SPA Groep heeft Meerlanden deze MBO-1 opleiding ontwikkeld om medewerkers uit de buitendienst voor te bereiden op de nieuwe eisen die aan hun functies worden gesteld.

Tijdens 200 theoretische lesuren en 650 uren training in de praktijk, breiden de deelnemers hun vakinhoudelijke kennis uit en ontwikkelen zij hun sociale en communicatieve vaardigheden. Naast Nederlands en wiskunde komen specifieke vakken aan bod waaronder veilig werken langs de weg, omgaan met gevaarlijk afval, resultaatgericht werken in de openbare ruimte, verwerken van afval en omgaan met verbale agressie.

Eén van de deelnemers is Niels Buis (36 jaar) die ruim vijf jaar bij Meerlanden werkzaam is als kraanwagenchauffeur. “Meerlanden biedt mij een mooie kans. Ik hoop over een jaar een erkend diploma op zak te hebben en dat ik dan meer vakkennis heb,” aldus Niels.

“Met de MBO-1 opleiding rusten wij onze werknemers uit met nieuwe kennis en vaardigheden waardoor zij hun werk beter kunnen doen. Signalen uit de buurt vangen zij vaak als eerste op en ook hebben zij te maken met steeds mondigere bewoners,” aldus Diederik Notenboom, manager Openbare Ruimte Meerlanden.

De eerste lichting deelnemers die in januari is gestart, verwacht hun erkende beroepsdiploma te behalen in maart 2016. De volgende groep staat in de startblokken.