Twente Milieu gaat ook voor 100 dagen afvalvrij

Noem het een uitdaging, een groot avontuur. Gaat het lukken om 100 huishoudens, 100 dagen, 100% zonder afval te laten leven? Ja, natuurlijk! Twente Milieu gelooft daar stellig in.

In het project 100-100-100 werkt Twente Milieu toe naar minder afval. Een project dat perfect past in de gezamenlijke ambitie van de Twentse gemeenten om in 2030 een afvalloos Twente te zijn. Een ambitie die tegemoet komt aan een schoon, gezond en frisse leefomgeving, een omgeving waar bewoners zich prettig voelen.

Twente Milieu is op zoek naar huishoudens die de uitdaging om 100 dagen afvalvrij te leven aan durven gaan. Van jong tot oud, van alleenstaand tot samenwonend en met of zonder kinderen. Van vrijstaand wonend tussen de weilanden tot 8 hoog in de stad. Kortom: iedereen kan meedoen. De enige voorwaarde is dat je in Twente woont.

Tijdens de 100 dagen zijn de deelnemers actief op een online platform om ervaringen, tips en foto’s uit te wisselen. Twente Milieu ondersteunt de deelnemers en daagt ze elke week uit met een leuke opdracht. De opdrachten gaan niet alleen over het scheiden van huishoudelijk afval, maar ook over het voorkomen hiervan. De deelnemers wegen tijdens de 100 dagen zelf hun restafval. De resultaten worden ingevoerd en bijgehouden in een afvalmeter op het platform.

Aanmelden kan vanaf nu via www.twentemilieu.nl. Voor de start op 18 maart vinden een aantal informatiebijeenkomsten plaats. De deelnemers ontvangen hiervoor een uitnodiging.