LightRec informeert over nieuwe recyclewetgeving

Er verandert de komende tijd het een en ander op het gebied van inzameling en recycling van consumentenarmaturen. Op de stand van LightRec Nederland weten ze er alles van. Laat u goed voorlichten over de nieuwe wetgeving op stand G1.

Spaarlampen, tl-buizen en ledlampen: ze gaan lang mee, maar vroeg of laat komen ze een keer aan eind van hun levensduur en dan moeten ze gescheiden worden aangeboden voor recycling. Een groot deel van de materialen die verwerkt zijn in een energiezuinige lamp of armatuur kan namelijk worden teruggewonnen. Zo zetten we steeds grotere stappen naar een circulaire economie.

Uitbreiding wettelijke regeling
Vanaf de zomer 2018 wordt de wettelijke regeling over recycling van verlichting uitgebreid. Niet alleen professionele lichtarmaturen, maar ook gewone consumentenarmaturen moeten dan worden aangeboden voor recycling. Sfeerlampen, leeslampen, keukenspotjes, klein of groot: alles moet worden ingezameld en gerecycled.

Voor retailers die inkopen via een of meerdere groothandels verandert er niet zoveel. Dat geldt echter niet voor bedrijven die zélf lampen voor huishoudelijk gebruik of consumenten- armaturen produceren of importeren.  Zij vallen straks onder de wettelijke regeling en moeten zich dus aanmelden bij LightRec Nederland voor opgave van het aantal verkochte exemplaren. Dat kan nu al. Meer weten? Kijk op https://www.lightrec.nl/producenten-/-importeurs/ en klik op aanmelden.

Doe de recycletest
Op de gezamenlijke stand van LightRec.nl en Wecycle.nl, de uitvoeringsorganisatie verantwoordelijk voor de inzameling van afgedankte apparaten en verlichting, staan diverse experts klaar om jou als installateur of verlichtingsprofessional bij te praten. Ook kun je je kennis over het recyclen van ledverlichting ter plekke testen met de Wecycle Recycletest. En er is een mooie prijs te winnen voor degene die de Wecycle Kluis weet te openen!