Vliko neemt bedrijfsafval klanten gemeente Leiden over

Wethouder Paul Laudy van Bouw en Openbare Ruimte (l) en Louis Sciarli van Vliko (r)

Vliko uit Leiderdorp neemt de inzameling van bedrijfsafval over van de gemeente Leiden. Met Vliko heeft de gemeente Leiden een betrouwbare en duurzame partner gevonden die als marktleider al ruim 50 jaar in de regio Leiden werkzaam is.

De gemeente Leiden heeft besloten tot de verkoop van de inzameling bedrijfsafval door de ontwikkelingen in de bedrijfsafvalsector. De laatste jaren hebben deze een enorme vlucht genomen, waardoor het voor de gemeente Leiden lastig is om op een concurrerende wijze de inzamelactiviteiten voort te zetten.

Vliko kwam als winnaar uit de bus na een grondige procedure. Naast een financieel goed bod, waren de duurzame wijze waarop Vliko haar activiteiten uitvoert, de maatschappelijke betrokkenheid en de sterke regionale binding belangrijke redenen om voor Vliko te kiezen. Vliko neemt de volledige klantenportfolio over en blijft de dienstverlening op dezelfde wijze voortzetten. De betreffende medewerkers van de gemeente Leiden blijven in dienst van de gemeente Leiden. De keuze voor Vliko zal tevens bijdragen aan een schonere binnenstad, doordat het aantal verkeersbewegingen voor het inzamelen van afval in de Leidse binnenstad sterk zal afnemen.

Louis Sciarli, directeur van Vliko, zegt: “Wij zijn erg blij dat we de inzameling bedrijfsafval van de gemeente Leiden kunnen overnemen. De overname past perfect binnen de groeistrategie van Vliko waarbij we ons steeds meer focussen op het herwinnen van grondstoffen uit afval. Het verstevigd onze marktpositie in Leiden en stelt ons in staat onze werkzaamheden in Leiden op een efficiëntere en duurzamere wijze uit te voeren. De overname onderstreept onze leidende marktpositie en de goede samenwerking die wij al jaren met de gemeente Leiden op vele vlakken hebben.”