Leerlingen van Basisschool de Schelp doen mee om zwerfafval tegen te gaan!

De leerlingen van basisschool de Schelp in Puttershoek zijn aan het werk gegaan met zwerfafval. De leerlingen van de Schelp gaan samen met het buurt bestuurt initiatief  ‘De Troeptrimmers’ maandelijks zwerfafval opruimen om hun omgeving schoon te houden. Om hier een feestelijk tintje aan te geven is op 18 januari een heuse Kick-off georganiseerd, waarbij Wethouder van Etten de aftrap heeft gegeven voor deze actie.

Zwerfafval les
Op donderdag 18 januari hebben de leerlingen zich verdiept in dit thema. Ze hebben les gekregen van afvalmeester Erik van de RAD Hoeksche Waard, waarbij zij met Erik in gesprek zijn gegaan over het ontstaan en kunnen voorkomen van zwerfafval.  Zoals het een echte afvalmeester betaamt, is Erik met de vuilniswagen naar de school gekomen en hebben de leerlingen van de onderbouw zelf deze vuilniswagen mogen bedienen. Erik heeft tijdens de les met de leerlingen van de bovenbouw papier gerecycled.

Zwerfafval opruimen
Daarnaast is er zwerfafval opgeruimd met de zogenaamde ‘Troeptrimmers’ van Puttershoek. Deze  dag stond volledig in het teken van zwerfafval, omdat de  ‘Troeptrimmers’  elke maand met de leerlingen van groep 8 rondom hun school zwerfafval gaan opruimen. Niet alleen zorgt dit voor een opgeruimde omgeving, maar dit creëert ook meer bewustwording bij de leerlingen over zwerfafval en welke rol zij hierin spelen.