Waste Vision investeert in een schone toekomst

Nieuwe waswagen (Foto: van/via Waste Vision

Waste Vision is koploper op het gebied van het wassen, keuren en reinigen van afvalinzamelingssystemen. Door de inzet van geavanceerde reinigingswagens kunnen gebruikers beschikken over een schone en gecontroleerde (ondergrondse) afvalcontainer.

(foto: van/via Waste Vison)

Op 9 februari jongstleden is het wagenpark uitgebreid met de komst van de eerste van een serie nieuwe DAF CF 4-assige reinigingswagens, die vanzelfsprekend voldoen aan de emissie standaard Euro 6. Deze nieuwe voertuigen zijn daarnaast veel stiller in gebruik dan de generaties hiervoor. Hiermee wordt zowel de uitstoot als de geluidsdruk in de omgeving sterk gereduceerd.

Met de toegenomen vraag naar het reinigen van afvalinzamelingssystemen, in Nederland maar ook over de grenzen, bestond voor Waste Vision de behoefte voor het vernieuwen en uitbreiden van de capaciteit. Vanuit vier strategisch gelegen locaties in Nederland (Heinenoord, Leiden, Arnhem en Margraten) worden de klanten bediend. Hierbij wordt middels eigen slimme route optimalisatie software het aantal kilometers beperkt, wat weer goed is voor het beperken van de CO2 uitstoot.

Waste Vision stimuleert gemeenten, burgers en bedrijven om fracties te scheiden, en deze zo duurzaam en schoon mogelijk in te zamelen.