Heros Sluiskil BV doet mee aan de nationale “Week van de AfvalHelden” van 7 tot en met 13 maart 2022. Er wordt een AfvalHelden-verkiezing georganiseerd. Alle medewerkers brengen individueel hun stem uit voor collega die volgens hem/haar de titel AfvalHeld verdiend. Aan het einde van de week krijgen alle medewerkers een gratis lunch aangeboden in het Heros Bedrijfsrestaurant en wordt de AfvalHeld van 2022 bekend gemaakt.

Ook hebben twee medewerkers van Heros en video opgenomen waarin ze met trots vertellen over hun dagelijkse werkzaamheden. Deze video is ingediend bij de branchevereniging Vereniging Afvalbedrijven, organisator van de “Week van de AfvalHelden” en zal op vrijdag 11 maart online gaan.

Heros Sluiskil BV recycleert AEC-bodemassen, de reststof die vrijkomt na het verbrandingsproces van de Afval Energie Centrales in Nederland. Deze centrales gebruiken huishoudelijk restafval als brandstof voor het opwekken van stadswarmte en elektriciteit.

De asresten die na het verbrandingsproces overblijven worden door Heros Sluiskil BV opgewerkt tot duurzame, secundaire grond- en bouwstoffen, onder andere voor de betonindustrie en GWW.

De achtergebleven metalen worden uit de asresten verwijderd, schoongemaakt, gesorteerd en vinden hun weg terug in de metaalindustrie. Zo wordt alle resten uit de verbranding van afval op een verantwoorde manier circulair toegepast.

Heros Sluiskil maakt deel uit van het grootste Europese recyclingbedrijf Remondis uit Duitsland. Heros Sluiskil is onderdeel van REMEX Mineralstoff GmbH, die 100% eigendom is van de Remondis groep.