Jan Storm nieuwe bestuursvoorzitter Wecycle

Jan Storm volgt per 1 oktober 2015 Wim Schonk op als voorzitter van Wecycle. Storm trad eind 2014 toe tot het bestuur. Hij is al vele jaren actief op het gebied van afval- en recyclingmanagement, onder meer als bestuursvoorzitter van DAR. Schonk verlaat na 7,5 jaar voorzitterschap het Wecycle-bestuur. Wecycle organiseert in Nederland de verantwoorde inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen.

Jan Vlak, algemeen directeur Wecycle, over de bestuurswisseling: “Onder Wim Schonk heeft Wecycle een enorme groei doorgemaakt, zowel in de inzameling als in de professionalisering van de organisatie. We zijn hem daarvoor veel dank verschuldigd. Wecycle blijft inspelen op de wensen van onze ketenpartners. Zo bieden we gemeenten maatwerk op het gebied van social return en ondersteunen we hen om de doelstellingen van het programma VANG-huishoudelijk afval te bereiken. Samen met gemeenten en retail leveren we een bijdrage aan de circulaire economie. Met Jan Storm als voorzitter zie ik de toekomst van Wecycle met vertrouwen tegemoet.”

Het bestuur van Wecycle bestaat nu uit de volgende personen: voorzitter Jan Storm (foto) en de leden Jaap Pieters en Bastiaan Soeteman.