Eindejaarsgiften van Van Werven voor vier goede doelen

Afgevaardigden van de Stichting Je Maintiendrai, Cor van Werven, afgevaardigden van de stichting Mzungu4Kenia, Wilfred van Werven, Jan van Werven, afgevaardigden van locatie de Linde in Wezep, afgevaardigde van de Stichting Beetje Beter en Ton van der Giessen

Ook dit jaar heeft de Van Werven Groep een keuze gemaakt uit een aantal goede doelen, die van het bedrijf een gift ontvangen. De Van Werven Groep schenkt al enkele jaren giften aan goede doelen in onze samenleving, die zich inzetten voor mens en maatschappij. Vanwege de diverse standpunten van bedrijven en instanties over het aannemen van (kerst-)geschenken, is de Van Werven Groep daar mee gestopt. Maar het geld wat anders bedoeld zou zijn voor de (kerst-)geschenken wordt gedoneerd aan enkele goede doelen, zowel regionaal, nationaal en internationaal.

Maandag 13 december waren de afgevaardigden van de goede doelen aanwezig op de hoofdvestiging van Van Werven, om symbolische cheque te ontvangen, overhandigd door de directieleden van de Van Werven Groep. Dit jaar is er gekozen voor de volgende goede doelen;

Careander, locatie de Linde in Wezep (www.careander.nl ) Van Werven ontving van Aartje Lenderink een nominatieverzoek voor de eindejaarsgift omdat ze graag een speciale fiets willen aanschaffen, waarmee het ook mogelijk is om met bewoners met epilepsie te fietsen.

Stichting Mzungu4Kenia ( www.mzungu4kenia.nl ) Marjolein van der Kolk woont al vijf jaar in Kenia en verricht daar vrijwilligerswerk om de kansarmen toch een kans te geven. Door middel van naailessen, en HIV/Aidsvoorlichting, schoolboeken voor arme scholen en hygiënisch maandverband voor de meisjes in Kibera.

Stichting Je Maintiendrai ( www.jemaintiendrai.net ). Deze stichting maakt zich sterk voor de realisatie van een zorglandgoed in Oosterwolde. Dit zorglandgoed is geschikt voor jongvolwassenen met een niet aangeboren hersenafwijking en (licht-) dementerende, alleenstaande ouderen. Met daarbij een overnachtingsmogelijkheid voor partners of familieleden.

Stichting Beetje Beter ( www.beetjebeter.nl ) De doelstelling van de Stichting Beetje Beter is het bieden van een kans en betere toekomst aan kinderen op de vuilnisbelt in Phnom Penh in Cambodja. door middel van onderwijs. Door de kinderen van de vuilnisbelt te halen en een onderwijsmogelijkheid te bieden, verliest het gezin inkomen. Dit wordt gecompenseerd door het uitdelen van rijst aan de gezinnen.