Bruins & Kwast neemt de groenrecycling activiteiten Veluwenkamp Zwolle over

Foto vlnr: Gerard Kuipers (directie Bruins & Kwast), Willem Veluwenkamp (directie Veluwenkamp), Johan Wolff (adviseur Veluwenkamp) en Sebastian Winkelheide (directie Bruins & Kwast)

Op 1 juli 2019 heeft Bruins & Kwast Biomass Management de groenrecycling activiteiten van Veluwenkamp  aan de Zuthemerweg in Zwolle overgenomen. Veluwenkamp is een infra- en cultuurtechnisch bedrijf, waarbij men voor de inzameling en verwerking van groenafval een eigen verwerkingslocatie heeft aan de Zuthemerweg in Zwolle. Deze verwerkingslocatie is door Bruins & Kwast B.V. overgenomen. Het personeel dat zich met deze composteringsactiviteiten bezig houdt, treedt ook in dienst bij Bruins & Kwast. Aanleiding voor deze overname is het ontbreken van bedrijfsopvolging voor de nu 71-jarige Willem Veluwenkamp.

Willem Veluwenkamp, directeur Veluwenkamp: “Met de overname van onze groenrecycling activiteiten door Bruins & Kwast kunnen we continuïteit van de verwerkingslocatie waarborgen, de kwaliteit van dienstverlening verder optimaliseren en banen blijven behouden. Als familiebedrijf zijn we verheugd dat we deze activiteiten bij het familiebedrijf REMONDIS kunnen onderbrengen.”

Bruins & Kwast is honderd procent dochter van het familiebedrijf REMONDIS. Deze overname past binnen de ambitie van REMONDIS om in Nederland te groeien op het gebied van grondstoffenproductie uit organisch afval en daarmee haar positie in de circulaire economie te versterken.

Gerard Kuipers, directeur Bruins & Kwast: “Wij zijn blij met de overname van de groenrecycling activiteiten van Veluwenkamp, op deze manier kan Bruins & Kwast binnen een groter werkgebied, samen met de bestaande vestigingen van REMONDIS, de dienstverlening en service sterk verbeteren.”

Bruins & Kwast is producent en leverancier van secundaire (bio)brandstoffen en grondstoffen (zoals compost), afkomstig uit met name groen-, hout- en reststromen. Zowel de brandstoffen als de grondstoffen vinden duurzame en professionele toepassingen in de Benelux en Duitsland. Wij spelen een vooraanstaande rol in de groene keten onder het motto “Duurzaam werken aan een circulaire economie”.

REMONDIS zet zich dagelijks met meer dan 1.000 medewerkers vanuit Nederland in op het gebied van duurzaamheid, afvalmanagement, afvalinzameling en recycling. REMONDIS helpt het milieu te beschermen en de natuurlijke hulpbronnen van onze planeet te behouden. Gericht op de toekomst en gebaseerd op traditionele waarden zit duurzaamheid versleuteld in ons DNA.