Basisscholen zamelen apparaten in voor recycling en Stichting Jarige Job

De scholeninzamelactie van Wecycle leverde naast veel afgedankte apparaten een donatiecheque op van 10.000 euro voor Stichting Jarige Job, die dankbaar in ontvangst werd genomen door medewerkers en vrijwilligers.

Ruim 200 basisscholen in Nederland hebben meegedaan aan de Wecycle inzamelactie. Zo hebben schoolkinderen bijna 23 duizend kleine elektrische apparaten gered, die toch nog vaak in de kliko belanden. Dat is 10% meer dan het jaar ervoor. Deelnemende scholen ontvangen een Wecycle Recycle certificaat en een beloning. Voor iedere school die meedoet aan de actie doneert Wecycle bovendien een verjaardagsbox aan Stichting Jarige Job. Wecycle is verantwoordelijk voor de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen

Stichting Jarige Job bezorgt kinderen uit minder bedeelde gezinnen een onvergetelijke verjaardag. De jarigen ontvangen een verjaardagsbox met versiering, cadeautjes en traktaties voor op school en thuis, zodat zij net als andere kinderen hun verjaardag kunnen vieren. De scholen dragen met deze inzamelactie dus bij aan zowel het milieu als de maatschappij.

Huib Lloyd, directeur Jarige Job: “De scholeninzamelactie van Wecycle is een mooi voorbeeld waarop kinderen betrokken worden bij maatschappelijke onderwerpen als armoede en milieu. Op een tastbare en laagdrempelige manier leren zij in actie te komen voor een mooiere leefomgeving. Met de 10.000 euro die Stichting Jarige Job krijgt van Wecycle, kunnen 285 kinderen hun verjaardag vieren.’’

Jan Vlak, algemeen directeur Wecycle is ook trots op de samenwerking met het onderwijs: “Onze scholeninzamelactie brengt alleen maar positiefs met zich mee. De kinderen op deelnemende scholen leren over de recycling van apparaten en helpen tegelijkertijd kinderen die dat anders niet zouden hebben aan een leuke verjaardag met behulp van Stichting Jarige Job. Zo gaan circulair en sociaal hand in hand.”

In het bijzonder bedankt Wecycle The British School uit Voorschoten en Ds. N.H. Beversluisschool uit Gouda voor hun inzet. Zij waren dit jaar de grootste inzamelaars!

Vlogster Annelotte is bij Stichting Jarige Job langs geweest om te kijken hoe zij te werk gaan. De vlog bekijken? Dat kan hier.