Philip Smits nieuwe voorzitter van de BVOR

Op 6 april jl. heeft de Algemene Ledenvergadering van de BVOR Philip Smits benoemd als nieuwe voorzitter van de BVOR. Tegelijkertijd heeft de vereniging afscheid genomen van haar huidige voorzitter, Léon Frissen.

Smits heeft meer dan dertig jaar ervaring in directiefuncties in het bedrijfsleven. Sinds 2002 bevinden zijn werkzaamheden zich vooral in de agrifood sector. Als CEO van The Greenery en van de Verenigde Bloemenveilingen Aalsmeer (VBA) behartigde Smits met name de marktgerichte belangen van de ondernemers en nam hij daarin het voortouw. Hij heeft in deze sector een uitgebreid strategisch netwerk. Smits’ netwerk is voor de BVOR interessant omdat BVOR leden een belangrijk deel van hun producten afzetten in de agrarische sector, zoals compostproducten en houtbrandstoffen.

Namens bestuur en leden sprak bestuurslid Joost Hanstede de vertrekkende voorzitter toe tijdens de Ledenvergadering. Hij bedankte Frissen voor zijn jarenlange inzet voor de Vereniging. Zijn inbreng, bevlogenheid en interesse in de branche werden gememoreerd. Frissen werd bedankt voor zijn rol in het volwassen maken van de BVOR. Frissen blijft betrokken bij de BVOR als ere-lid.

De BVOR is de branchevereniging voor producenten van compost, biomassa en andere biobased producten. De BVOR vertegenwoordigt de bedrijven die op duurzame wijze groene reststromen opwerken tot hoogwaardige producten. Met elkaar vormen zij een belangrijke schakel in de circulaire economie.