AMCS neemt in VS gevestigd DesertMicro over

DesertMicro heeft de afgelopen 30 jaar een indrukwekkend klantenbestand opgebouwd. In totaal zal de overname meer dan 250 klanten in de VS en Canada toevoegen aan het bestaande wereldwijde klantenbestand van 1600. De oplossingenportefeuille van AMCS zal verder worden versterkt door DesertMicro’s suite met cloudsoftware. Deze is specifiek ontworpen voor de afval- en recyclingindustrie, en heeft onder meer een sterk ontwikkeld en volledig geïntegreerd betaalkanaal.

In zijn commentaar op de overname zegt de CEO van AMCS, Jimmy Martin:
“De afval- en recyclingbranche maakt een enorme transitie door. Bedrijven herpositioneren zich in de groeiende, meer circulaire economie. Deze organisaties hebben ook steeds meer zin om hun bedrijf te digitaliseren en bedrijfsprocessen te automatiseren. Softwarebedrijven van de omvang van AMCS moeten de investeringen kunnen doen die nodig zijn om deze transformatie te ondersteunen. Met de toevoeging van DesertMicro aan AMCS, hebben we de mogelijkheid om onze wereldwijde voetafdruk verder te versterken, onze productportefeuille uit te breiden en te blijven investeren in ons state-of-the-art AMCS Platform.”

Over de richting van het bedrijf in Noord-Amerika zegt Michael Winton, President van deze regio:
“Ik wil van deze gelegenheid gebruik maken om de klanten en medewerkers van DesertMicro welkom te heten bij AMCS en hen te verzekeren dat zij een naadloze overgang en een hoog niveau van ondersteuning van onze wereldwijde organisatie zullen ervaren. Ik ben ervan overtuigd dat ze zullen profiteren van een hoger niveau van ondersteuning en toegang tot een nog breder en krachtiger technologieaanbod, dat is ontworpen om hun operationele efficiëntie te verbeteren en hun plannen voor toekomstige groei te ondersteunen.”

De overname volgt op het recente bericht dat AMCS met succes een nieuwe ronde van investeringen van Insight Venture Partners en Ireland Strategic Investment Fund (ISIF) heeft afgerond.

In januari 2018 voltooide AMCS de overname van Brady Recycling-oplossingen van Brady PLC en in de afgelopen jaren voltooide het 8 andere belangrijke overnames over de hele wereld om zijn positie als wereldleider in software en technologie voor de afval- en recyclingsector verder te versterken. Het bedrijf blijft groeien en boekt belangrijke nieuwe zakelijke overwinningen in al zijn primaire markten, waaronder een aantal nationale en internationale merken.