Geesinknorba gaat een LI-O Power leveren aan Wielemaker in Middelburg. Deze hybride unit ondersteunt de ambitie van het bedrijf om hun wagenpark te verduurzamen.

De LI-ON Power maakt gebruik van innovatieve lithium-ionbatterijtechnologie om het voertuig en de lifter van stroom te voorzien. De batterij wordt tijdens het rijden opgeladen, waardoor het voertuig 24 uur per dag kan worden gebruikt. Slechts één keer per week hoeft de batterij te worden opgeladen voor het balanceren via het elektriciteitsnet.

Omdat het voertuig voornamelijk in stedelijke gebieden zal gaan rijden, is het voor gebruikers en bewoners van belang dat het voertuig minder CO2 en geluidsemissies produceert. Ondanks het extra gewicht van de batterijen kan het lichaam meer dan 11 ton afval vervoeren. De energiezuinige GPM IV-behuizing vereist minimale energie om het verdichtingsmechanisme en de lift aan te drijven. Het resultaat is een efficiënt voertuig dat de impact op het milieu minimaliseert.

Wielemaker heeft gekozen voor de GPM IV met de GHC lifter. De GHC heeft sterke HKE armen om zowel de HKE als voorlader containers op te pakken. De lifter heeft ook een kambalk die de capaciteit heeft om 120 tot 1.600 l containers te legen.

Begin volgend jaar wordt een soortgelijke unit toegevoegd aan de vloot van Wielemaker, waarvan er momenteel zes de GHC-lifter hebben. Hoewel we al talloze GHC-heffers hebben gebouwd, is Wielemaker de eerste die een GPM IV met GHC-heffer en  LI-ON Power heeft ontvangen . Veel succes met deze schoonheid!