RND ondersteunt Wecycle Premium Pick-up service

Ophaalservice aan huis van kleine apparaten

De Raad Nederlandse Detailhandel (RND) gaat de Wecycle Premium Pick-up service actief bij haar leden onder de aandacht brengen, zodat meer (online) winkels zich aansluiten bij Wecycle als Premium Pick-up Partner. Klanten van deze winkels mogen bij de bezorging en installatie van een nieuw groot elektrisch apparaat niet alleen het oude grote exemplaar mee teruggeven voor recycling, maar ook afgedankte kleine apparaten. Deze service biedt Wecycle landelijk aan met 150 (online) winkels en vervoerders om meer kleine apparaten in te zamelen. Wecycle organiseert de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste).

De Nederlandse inzameldoelstelling voor e-waste stijgt vanaf volgend jaar naar 65 procent van het gewicht dat jaarlijks aan apparaten en lampen op de markt wordt gebracht. Wouter Weide, secretaris van de RND: “Wij steunen een integrale aanpak door alle schakels in de keten om de inzameldoelstelling te halen waarbij elke partij in de keten zijn eigen rol en verantwoordelijkheid heeft. Ook de grote bedrijven in de non-food detailhandel nemen hierin hun verantwoordelijkheid en daarom ondersteunen wij de Premium Pick-up service van Wecycle.” De RND is de koepelorganisatie van de non-food detailhandel in Nederland en vertegenwoordigt de 70 grootste winkelformules. Haar achterban realiseert een totale omzet van 19 miljard euro.

Wecycle maakt het inleveren van afgedankte kleine elektrische apparaten makkelijk met de service. “Als leidend inzamelsysteem spelen we een verbindende rol in de keten”, zegt Jan Vlak, algemeen directeur van Wecycle. “We zijn daarom enorm blij met de support van de RND voor onze ophaalservice en hopen dat nog meer winkels Premium Pick-up Partner worden.” Naast de RND ondersteunen ook Thuiswinkel.org en Uneto-Vni de service.

Voordelen retailer en consument
De Wecycle Premium Pick-up service heeft verschillende voordelen. Zo heeft de consument bij de bezorging en installatie van een groot apparaat even de tijd om kleine apparaten bij elkaar te zoeken. De bezorgers zijn gewend om te gaan met elektrische apparaten en mogen deze ook vervoeren. De inzamelpartner ontvangt de normale kostenvergoeding voor de ingeleverde apparaten.

Uitlegvideo
Kijk hier voor een korte uitlegvideo over de Wecycle Premium Pick-up service (1’52”).