Warehousing & Recycling; de nieuwste state of the art innovatie van GMT

De nieuwe Warehousing & Recycling (W&R) oplossing van GMT maakt uw opslag- en verwerkingsproces volledig transparant. De W&R module is een state-of-the-art oplossing op basis van een volledig nieuw ontworpen full responsive web interface die op elk willekeurig device kan worden opgeroepen. Hiermee geeft GMT invulling aan haar Mobile first-visie door onder meer het acceptatieproces van binnenkomende vrachten op tablets en smartphones mogelijk te maken. Nooit eerder was het bijhouden van voorraden en de verwerking van afvalstoffen zo betrouwbaar en gemakkelijk.

Warehousing en recycling maakt innovatie en kostenbesparing mogelijk
De module biedt inzicht tot op gedetailleerd niveau, zoals grammen en liters. Hierdoor en door de mogelijkheden om kosten en omzetten vast te leggen, kan ook de toegevoegde waarde worden vastgesteld. Zo kan worden bepaald of de afvalstromen het gewenste rendement opleveren. “We zien veelal dat deze resultaten nu per maand worden gemaakt. Vaak is dit een handmatige handeling die in een Excel spreadsheet wordt berekend en daarom lastig is terug te brengen naar de verschillende onderdelen in het proces”, aldus Koert Klomp, Directeur bij GMT Europe. Ook verschillen in kosten tussen opslag en het recycling- en productieproces blijven hierdoor onzichtbaar. Gezien de groeiende concurrentie in de markt is de stap naar verbetering van de resultaatanalyse in het opslag- en recyclingproces onvermijdelijk. Door de kosten/opbrengsten van alle processen van opslag, productie en analyse transparant te maken is dit mogelijk.

Niks is te gek
Een van de kernfunctionaliteiten van de W&R module is het voeren van een sluitende voorraadadministratie en accurate massabalans. De module is toe te passen bij gevaarlijk afvaldepots, recycling processen zoals puinbreken, op- en overslag activiteiten en vloeistoffen administraties. Binnen de module kan het terrein worden ingedeeld in locaties, sub locaties, opslagtanks, stellingen, schappen, vakken etc. En voor iedere specifieke locatie kan het systeem exact bijhouden wat er in is gegaan, wat er verwerkt is en wat er uit is gegaan en naar wie. Hiermee wordt volledige traceerbaarheid van de afval- goederen stromen gerealiseerd van ontdoener tot en met afnemer van de grondstoffen.

Acceptanten app
De Acceptanten app, die standaard onderdeel uitmaakt van W&R, geeft een acceptant een handige tool op zijn tablet of telefoon om op locatie het acceptatie proces uit te voeren, vervuilingsgraden vast te leggen, vrachten af te keuren, bestemmingslocaties te kiezen en tussentijdse schouwingen op de voorraad uit te voeren.

Lees hier volledige bericht op https://www.gmt.nl/nl/Actueel/nieuws/Nieuwste-innovatie%3B-Warehousing-%26-Recycling

 

[vc_button title=”Meer over GMT” target=”_self” color=”default” href=”http://www.afvalgids.nl/leveranciers-voor-de-afvalbranche/bedrijven-abc/gmt-waste-management-software/”]