Bedrijventerrein De Woerd zet samenwerking met Van Vliet Contrans voort

Ook de komende drie jaar is Van Vliet Contrans weer verantwoordelijk voor de afvalverwerking van De Woerd. Het Naaldwijkse bedrijventerrein heeft al sinds 2006 een collectief contract met de Wateringse afvalverwerker. Van de drie aanbiedingen werd die van de bestaande partij als het meest concurrerend beoordeeld door het bestuur van Belangenvereniging Bedrijventerrein (BB) De Woerd.

De ondernemers op het grootste bedrijvenpark van Westland maken al bijna zeven jaar lang gebruik van de diensten van één afvalverwerker. De keus is destijds niet alleen maar gemaakt om financiële redenen, legt bestuurslid Pim Vingerling van BB De Woerd uit. “Natuurlijk speelt mee dat ondernemers met een collectieve voorziening veel goedkoper uit zijn. Ook het milieu is gebaat bij één dienstverlener voor de gehele afvalverwerking. Je praat over een flinke reducering van het aantal vrachtwagenbewegingen op De Woerd en in Naaldwijk, om maar eens iets te noemen. Met Van Vliet Contrans hebben we toen ook gekozen voor een partner die bekend staat als betrouwbaar, service- en klantgericht.”

Scherpe doelstellingen
Om de effectiviteit van de samenwerking te kunnen toetsen, zijn bij het aangaan van het contract scherpe doelstellingen geformuleerd. Pim Vingerling: “Die zijn ook gehaald. Van Vliet Contrans doet het goed bij onze leden.” Als vergelijk voor de tariefstelling van het contract werden ook twee andere afvalverwerkers uitgenodigd voor de nieuwe overeenkomst, die loopt tot en met 2016.

Belang local for local
Leo Schipper, manager Verkoop en vaste contactpersoon voor De Woerd, kreeg op woensdag 12 juni jl. de felicitaties van Pim Vingerling. De Wateringse verwerker bleek opnieuw de meest concurrerende inschrijving te hebben gedaan. Leo Schipper: “BB De Woerd heeft in haar overweging ook het belang van local for local meegenomen, dus het belang dat regionale bedrijven elkaar in deze tijd helpen. Daar zijn we uiteraard heel blij mee. Voorop staat dat onze aanbieding het meest aansloot bij de wensen van de bedrijven op De Woerd. We gaan ook weer investeren in nieuwe diensten, zoals het invoeren van digitale facturatie en het maken van een CO2-footprint voor het gehele terrein.” Begin juni kon Van Vliet Contrans ook BIZ Leehove als bedrijventerrein verwelkomen voor collectieve afvalverwerking.