Vereniging Afvalbedrijven sluit aan bij Europese koepelorganisatie recyclingindustrie

Europese recyclingbranche gezamenlijk versterken
De Vereniging Afvalbedrijven heeft zich aangesloten bij de Europese koepelorganisatie voor recyclingbedrijven EuRIC (European Recycling Industries’ Confederation). Door samen op te trekken, kunnen de organisaties de belangenbehartiging van recyclingbedrijven in Europa verstevigen en de transitie naar de circulaire economie versnellen.

Florens Slob, voorzitter van de Afdeling Recycling en Inzameling van de Vereniging Afvalbedrijven, is verheugd over de samenwerking: “EuRiC vormt een sterk en groeiend platform voor de Europese recyclingindustrie, om in nauwe samenwerking met de Europese beleidsmakers de transitie naar een circulaire economie te ondersteunen en te versnellen. Dit sluit naadloos aan op de doelstellingen van de Vereniging Afvalbedrijven en de belangrijke rol die wij zien voor recycling in deze noodzakelijke transitie.”

EuRIC vertegenwoordigt 5.500 bedrijven, die jaarlijks ongeveer 150 miljoen ton afval recyclen, 300.000 mensen werkgelegenheid bieden en een jaaromzet van 95 miljard euro hebben. EurRIC heet de Vereniging Afvalbedrijven van harte welkom in een belangrijke periode voor de afval- en recyclingindustrie. De Europese Unie bespreekt het nieuwe maatregelenpakket voor de circulaire economie tijdens het huidige Nederlandse EU-voorzitterschap. EuRIC-voorzitter Dominique Maguin: “Afval is grondstof. De Vereniging Afvalbedrijven, partner in de circulaire economie, brengt expertise voor diverse afvalstromen mee en versterkt de roep om Europabrede ‘pull-maatregelen’, die de markt voor gerecyclede materialen een impuls kunnen geven.”