Vakbeurs Recycling deelt maatregelen waarmee event kan en zal doorgaan

De zogeheten 'health-check' bij Evenementenhal Gorinchem. Deze check maakt deel uit van het veiligheidsprotocol dat ook geldt voor Vakbeurs Recycling. Foto: Easyfairs Nederland.

Op 17, 18 & 19 november staat Vakbeurs Recycling op de agenda. Na maanden van online afspraken is het eindelijk weer mogelijk om elkaar op een laagdrempelige manier face-to-face te ontmoeten. De ontwikkelingen en nieuwsberichten rondom COVID-19 volgen elkaar snel op, maar Vakbeurs Recycling kan en mag doorgaan in de op veiligheid en hygiëne goedgekeurde Evenementenhal in Gorinchem. Wat betekenen deze maatregelen voor Vakbeurs Recycling voor de bezoekers? Wat is de ervaring tot nu toe met het organiseren van beurzen binnen de 1,5 meter samenleving? Vragen die de organisatie zo goed mogelijk probeert te beantwoorden.

Veiligheid als topprioriteit
Veiligheid van exposanten en bezoekers is prioriteit nummer 1 bij beursorganisator Easyfairs. Op dit moment hebben de nieuwe maatregelen geen invloed op de vakbeurs en mag deze door zijn vergunde status georganiseerd worden. De markt heeft ook aangeven weer behoefte te hebben aan het ontmoeten van klanten. Om dit op een verantwoorde manier mogelijk te maken is een preventief protocol opgemaakt met diverse maatregelen. Vorige week is Evenementenhal Gorinchem met succes geauditeerd door SGS, de wereldleider op het gebied van inspectie, controle en certificering. Deze positieve controle bevestigt dat de beurshal een veilige plek biedt om elkaar te ontmoeten en zaken te doen.

Maatregelen voor een verantwoord bezoek
Om de veiligheid van bezoekers en exposanten te waarborgen zijn diverse maatregelen genomen. De beursvloer is ruimer opgezet om bezoekers en exposanten voldoende ruimte te geven om de 1,5 meter afstand te waarborgen. Bezoekers dienen zich vooraf te registreren en daarbij een dag van bezoek aan te geven, zodat bezoekersaantallen gereguleerd kunnen worden. Exposanten ontvangen een pakket met o.a. desinfectiemiddel voor de handen en ook verspreidt over de beursvloer zijn diverse desinfectiepompen te vinden. Ook is het mogelijk om bij de hoofdentree een mondkapje mee te nemen en zorgt het recent vernieuwde ventilatiesysteem in de beurshal voor schone lucht. Verder worden drukbezochte locaties zoals sanitair en het bezoekersrestaurant op de beursvloer regelmatig schoon gemaakt.

De eerste beurzen hebben weer plaats gevonden in Gorinchem
Medio september mochten na maanden de deuren van Evenementenhal Gorinchem weer open voor exposanten en bezoekers van de inkoopbeurs Trendz. Een week voor Trendz faciliteerde Easyfairs de Drankenbeurz in Gorinchem. Beide met strikte gezondheids- en veiligheidsprotocollen van Evenementenhal Gorinchem. De Belgische exposant van Trendz Erwin D’Hondt van CZ-Kado is positief: “Alles was hier super veilig georganiseerd. Bovendien kregen we allemaal een pakketje met handgels, mondmaskers en veiligheidsvoorschriften waarin we geadviseerd werden hoe we het contact met onze klanten het beste konden aangaan. Ik ben zeer blij dat de beurs is doorgegaan en dat ik mijn klanten weer kon zien en ontmoeten.” Bekijk hier de video hoe Trendz verliep in Gorinchem: https://www.youtube.com/watch?v=KL3HJZ4s1AI.

Kleinschaliger maar met de vertrouwde elementen
Vanzelfsprekend heeft de situatie waarin we leven invloed op de vakbeurzen. “In de regel zien we dat beurzen ongeveer de helft kleiner zijn dan “normaal” en dat ook de bezoekersaantallen deze lijn volgen. Echter de kwaliteit van de bezoekers stijgt flink omdat de bezoeker gericht komt om zijn uitdagingen op te lossen. Ook hebben alle partijen meer tijd om daarop in te gaan”, geeft Ivo Horn aan, Marketing Event Manager van Vakbeurs Recycling.  Tijdens deze editie van Vakbeurs Recycling keren bekende onderdelen van de beurs terug. Zo is dagelijks het Demoplein geopend voor een presentatie van bewegende recyclingmachines, is het kennistheater ingericht met een actueel programma en dit alles onder het genot van gratis catering.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom Vakbeurs Recycling via: www.vakbeursrecycling.nl.