Textielinzameling Delfzijl blijft voor het goede doel

Ook de komende tijd blijft Sympany het textiel inzamelen in Delfzijl. De gemeente kiest bewust voor het goede doel Sympany als textielinzamelaar. Een mooie en duurzame keuze van de gemeente. Naast Sympany zamelt ook de kringloop een deel van het textiel in.

Sympany zamelt al heel wat jaren het textiel in Delfzijl in. Uw textieldonaties zijn hierbij natuurlijk onmisbaar. Per jaar is dit meer dan 50.000 kilogram textiel.

Nog altijd verdwijnt textiel bij het restafval. Textiel dat nog opnieuw te dragen of recyclen was. Zonde! Om textiel uit het restafval te houden, is het belangrijk om te weten wat welkom is in de textielcontainers van Sympany. En dat is meer dan alleen kleding.

Regelmatig krijgt Sympany de vraag of dekbedden en kussens welkom zijn. Nee, deze zijn niet welkom in de textielcontainers van Sympany. Ze bestaan voornamelijk uit (niet textiele) vulling en zijn voor Sympany niet bruikbaar. Dit geldt ook voor matrassen. Via de website van de gemeente of op de gemeentewerf kunt u navragen waar u deze spullen wel kwijt kunt.

Doordat steeds vaker voor afvoer van restafval moet worden betaald in gemeenten, treffen we steeds vaker afval aan tussen het textiel. Het is daarom belangrijk textiel in gesloten zakken in de textielcontainers te doneren, zodat ze beschermd zijn tegen vuil en nattigheid.