Op 21, 22 en 23 november 2023 staat de jaarlijkse Vakbeurs Recycling weer op de planning in Evenementenhal Gorinchem. Voor afvalprofessionals hét netwerkmoment waar alles samenkomt op het gebied van recyclingtechniek en afvalmanagement. Deze editie laat een groei zien in aantal exposanten, kennispartners en samenwerkingspartijen. Initiatieven als het Grondstoffenplein, het Demo Park en de Start-Up Straat zijn dit jaar vernieuwd en uitgebreid.

“Met ruim 160 exposanten op het gebied van Sorteren & Verwerken, Afvalmanagement en Sloop & Infra laten we een stijging van ruim 20% zien in het aanbod ten opzichte van 2022. Ook is er dit jaar een ruime vertegenwoordiging op het Demo Park”, aldus Ravi Changoer, Accountmanager. Hier tonen onder andere Pon Equipment, MB Crusher, Van der Pols, Smart Equipment en Tuytel Groep hun machines. “Tevens zijn er een aantal inspirerende en innovatieve bedrijven te vinden op de Start-Up Straat, zoals DOPS Recycling Technologies, Unwaste en WasteBase. Met alle groeiende initiatieven en aantal deelnemers en partners, zien we een veelbelovende toekomst tegemoet van Vakbeurs Recycling”, vervolgt Changoer.

Eerste editie Afvalcafé
Afvalgids.nl organiseert voor de eerste keer het Afvalcafé. Het vormt een netwerk- en flexwerkplek waar stamgasten het gesprek aangaan met bezoekers. Er wordt, naast de stamtafels, een grote lees- en informatietafel ingericht in samenwerking met de stamgasten over de thema’s van Vakbeurs Recycling. Ook wordt hier het fotoproject “7 days of garbage” van de Amerikaanse fotograaf Greg Segall gepresenteerd.

Interactie op het Grondstoffenplein
Voor het eerst nemen leden en donateurs van de organiserende partners van het Grondstoffenplein – BRBS Recycling, VERAS en Water Alliance – hier het podium om de mogelijkheden te laten zien van hergebruik en hernieuwde grondstoffen. Bouwbedrijven maar ook overheden en recyclers kunnen hier netwerken en ideeën uitwisselen over innovaties. De drie partners zetten zich ook gezamenlijk in voor de organisatie van het Recyclingsymposium, met als thema ‘Oud is het nieuwe nieuw!’ dat op dinsdagochtend 21 november plaatsvindt.

Groots programma met 26 kennissessies
Op de beursvloer is het kennistheater te vinden met een grootser programma dan ooit tevoren. Actuele thema’s komen aan bod zoals Kunststof Recycling, Veiligheid (dinsdag), Circulaire Bouw Economie (woensdag) en Afvalmanagement (donderdag). Partners als TNO, Renewi, ROVA, Seenons, Unwaste, Stichting Open en Expertgroep Waste & Environmental Technologies belichten de noodzaak om samen te werken aan de uitdagende ambities van nu en morgen. Het kennisprogramma op de beursvloer is gratis te bezoeken.

Over Vakbeurs Recycling
Vakbeurs Recycling is een vakevenement waar ruim 4.500 afvalprofessionals de innovaties, diensten en producten op het gebied van recyclingtechniek en afvalmanagement zien, voelen en ervaren bij 160 exposanten. Vakbeurs Recycling is een Zero Waste Event. Dit houdt in dat het afval op diverse stromen wordt ingezameld om zo restafval te voorkomen. De beurs staat bekend om haar laagdrempeligheid, het gastvrije ontvangst met gratis toegang en catering. Op 21, 22 en 23 november 2023 vindt Vakbeurs Recycling plaats in Evenementenhal Gorinchem. Voor meer informatie: www.recyclingvakbeurs.nl.