Dieter Avonds wordt Managing Director van Coolrec

Op 1 april heeft Dieter Avonds zijn functie neergelegd als Integratie Directeur & Directeur Maintenance, Continuous Improvement en Projecten bij Renewi België om de leiding te nemen als Managing Director over de Coolrec Business Line, onderdeel van de divisie Monostreams.

Coolrec verwerkt elektrische en elektronische apparaten, kunststoffen en non-ferro-metalen tot hoogwaardige grondstoffen.  Het beschikt over zeven gespecialiseerde locaties in vier landen en is daarmee een toonaangevende partij in Europa. Coolrec is een onderdeel van Renewi en deelt de visie dat afval niet bestaat.

Dieter Avonds voerde bij Renewi sinds 2013 verschillende directiefuncties uit in België en Nederland. Hij leidde er heel wat belangrijke transities. Sinds 2017 was Dieter actief als directielid binnen de Belgische divisie als Integratie Directeur & Directeur Maintenance, Continuous Improvement en Projecten. Onder zijn leiderschap verliep het integratieprogramma in lijn met de planning en werden de vereiste synergiën gerealiseerd.

Met zijn brede achtergrond, kennis en ervaring heeft Dieter Avonds het ideale profiel om Coolrec te leiden. Het bedrijf heeft de juiste mensen, kennis en strategie om succesvol te zijn.