Statiegeld Nederland en Brand Masters realiseren samen uitbetalende inzamelpunten voor statiegeldflessen en -blikjes in tuincentra door het hele land. Met de nieuwe inname-appraten in tuincentra willen Brand Masters en Statiegeld Nederland het inleveren van flessen en blikjes nog makkelijker maken. Met als doel meer gerecycled materiaal en minder afval in de natuur.

Dankzij de strategische samenwerking kunnen consumenten nu ook bij steeds meer tuincentra hun statiegeldflessen en -blikjes inleveren. Een logische stap, vindt Brand Masters. Want consumenten kunnen immers ook statiegeldflesjes en -blikjes in tuincentra kopen. Het inleveren moet daarom net zo laagdrempelig worden gemaakt.

“Patrick Meeren, Manager Sustainability bij Brand Masters: “Bij Brand Masters zijn we verantwoordelijk voor de verkoop van frisdranken in verschillende segmenten, waaronder tuincentra. Een vanzelfsprekende stap om daarom ook onze verantwoordelijkheid te nemen bij de inname van plastic flessen en blikjes. Zo maken we het consumenten eenvoudiger om statiegeldflessen en -blikjes in te leveren en bij te dragen aan een circulaire toekomst”

Met de uitbetalende inname-apparaten nemen Brand Masters, de betrokken leveranciers en tuincentra hun verantwoordelijkheid in de keten. Waar supermarkten verplicht zijn een inzamelpunt aan te bieden op de winkelvloer, zijn tuincentra dat niet. Zij zijn zich echter wel bewust van de toegevoegde waarde van de extra inzamelpunten, omdat zij hun klanten nu volledige service aan kunnen bieden. Zo gaan duurzaamheid en service hand in hand, neemt iedere betrokkene verantwoordelijkheid en wordt het consumenten nog gemakkelijker gemaakt zijn statiegeldflessen en -blikjes in te leveren.

“Jans Pijbes, Relatiemanager bij Statiegeld Nederland: wij zijn erg blij dat Brand Masters ons helpt bij het realiseren van extra inzamelpunten bij tuincentra in heel het land. Dat is nodig, want steeds meer mensen leveren hun statiegeldflessen en -blikjes in. Retailers, cateraars of andere partijen die ook graag een innameapparaat willen plaatsen, kunnen contact opnemen met Statiegeld Nederland.”

De gezamenlijke inspanningen van Statiegeld Nederland en Brand Masters zullen bijdragen aan een positieve impact op het verminderen van zwerfafval en het bevorderen van een duurzame toekomst voor ons allemaal. Voor de plaatsing van de eerste vrijwillige inname apparaat tekende Tuincentrum Peer in Doetinchem afgelopen woensdag de samenwerkingsovereenkomst.