Vakbeurs Recycling 2018 kwalitatief succesvol verlopen voor bezoekers en exposanten

De vakbeurs Recycling 2018 op 20, 21 en 22 november in Evenementenhal Gorinchem is kwalitatief succesvol verlopen voor zowel bezoekers als exposanten, meldt beursorganisator Easyfairs. Recycling werd voor het eerst gelijktijdig onder één dak gehouden met de vakbeurs Asbestos. “Exposanten waren erg tevreden over de hoge kwaliteit van de bezoekers, waardoor ze goed zaken hebben gedaan. Anderzijds waren bezoekers aangenaam verrast door het aanbod van de (toe)leveranciers uit de recyclingindustrie. Ook het vernieuwde concept is goed ontvangen wat het verder ontwikkelen van de vakbeurs van afval naar grondstof een extra stimulans geeft”, zegt organisator Debbie de Bruijn.

In totaal bezochten 5.242 vakprofessionals vakbeurs Recycling, waarvan een ruime meerderheid beslissingsbevoegd is. De Bruijn: “Daar zijn we erg blij mee. Ook voor ons is dit een waardevolle bevestiging. Wij zijn dit jaar gestart met het vernieuwen van het beursconcept van Recycling, omdat we werken aan een meerjarenplan. Het is namelijk onze missie om voor Recycling verder toe te werken naar een volledig concept ‘van afval naar grondstof’. Dit moet ervoor zorgen dat het de bezoeker meer duidelijkheid en richting geeft.”

Match tussen behoeften exposant en bezoeker
“Daarnaast kwamen de behoeften van zowel exposanten als bezoekers met elkaar overeen, zo bleek uit onze exposanten- en bezoekersdata. De meest genoemde reden van exposanten om deel te nemen aan de beurs was het maken van contacten voor verkoop na beurs en de relatie met bestaande klanten te versterken. Dat sloot naadloos aan op onze bezoekersdata, want een ruime meerderheid van hen gaf aan de beurs te bezoeken voor het leggen van nieuwe contacten of oude contacten te onderhouden”, aldus De Bruijn.

Demoplein druk bezocht
Recycling was voor het eerst uitgebreid naar het buitenterrein met een nieuw demoplein. Hier stonden diverse werkende machines opgesteld op het gebied van houtrecycling, breken, stofbeheersing, shredden, schudzeven en vlakdekzeven. Er waren op iedere beursdag begeleide ‘demoplein-tours’. De belangstelling op de eerste dag was al zo groot dat de organisatie voor beursdag 2 en 3 extra headsets heeft gehuurd om de grote vraag aan te kunnen. De Bruijn: “Het is onze intentie om in 2019 weer het demoplein te organiseren.”

Geslaagd debuut Asbestos
Gelijktijdig met Recycling vond ook de vakbeurs Asbestos plaats. Het was de eerste editie van Asbestos in Gorinchem. De beurs werd eerder dit jaar overgenomen door beursorganisator Easyfairs van Exhibitions Rotterdam International. Door deze overname verhuisde Asbestos van Rotterdam Ahoy naar Evenementenhal Gorinchem. Asbestos werd gehouden in een intieme setting, maar is door exposanten en bezoekers als positief ervaren. Daarom maakt organisator Easyfairs bekend dat Asbestos in 2020 terugkeert in Gorinchem.

Recycling 2019
De eerstvolgende editie van Recycling is op 19, 20 en 21 november 2019 in Evenementenhal Gorinchem. De vakbeurs viert dan haar tiende editie. De plattegrond voor Recycling 2019 is al gemaakt en de eerste stands werden direct tijdens de 2018-editie al geboekt. Om meer toe te werken naar een circulaire economie voegt de organisatie voor de 2019-edite in ieder geval ‘Raw Materials’ toe aan het concept. Hiervoor wordt een speciale area ingericht. Meer informatie: www.recyclingvakbeurs.nl.