Textiel Noordwijk per 1 april ingezameld door Sympany

Iets later dan gepland, maar eindelijk is het zover. Per 1 april zamelt Stichting Sympany het textiel in de gemeente Noordwijk in. Met 9 textielcontainers op evenveel locaties verwacht Sympany jaarlijks meer dan 140.000 kilogram textiel in te gaan zamelen. Sympany en de gemeente gaan voor groei van dit aantal kilogrammen, want meer is in dit geval zeker beter. Beter voor het milieu bijvoorbeeld, want dit textiel belandt niet bij het restafval.

De aanbesteding is glansrijk door Sympany gewonnen. Op de onderdelen Social Return, Fijnsortering en de inzet van Duurzaam Materieel behaalde Sympany de maximale score.
Sympany is erg blij met een gemeente als Noordwijk. Een gemeente die bewust kiest om de opbrengsten volledig ten goede te laten komen aan de projecten van Sympany en dus geen inzamelvergoeding vraagt. Een mooi voorbeeld voor vele anderen.

Over Sympany
Sympany is een van de grootste charitatieve textielinzamelaars in Nederland. In 135 gemeenten wordt met een kleine 50 medewerkers en meer dan 2.400 textielcontainers jaarlijks ruim 23 miljoen kilogram textiel ingezameld. Sympany werkt aan de zelfredzaamheid van mensen in binnen- en buitenland. In Nederland bieden we werkgelegenheid aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. In Angola, DR Congo, Ethiopië, India en Malawi steunen we textiel gerelateerde projecten. In 2015 zijn daar 20.000 mensen gesteund waarbij duurzaamheid en zelfredzaamheid een belangrijke rol spelen. Sympany is begin 2015 ontstaan uit een fusie tussen KICI en Humana.