Bedrijfsgroei, toenemende klanteisen en een niet-geïntegreerde IT-omgeving zorgden ervoor dat de B+T Group besloot op zoek te gaan naar een nieuwe geïntegreerde totaaloplossing voor de gehele groep van bedrijven.

Ralf Bohn, Managing Director van B+T Group. “We waren niet alleen op zoek naar een geïntegreerde oplossing om onze twee systemen in FIBU en orderverwerking te vervangen door één. Het was voor ons ook belangrijk om een partner en aanbieder te vinden die in zijn oplossingsaanbod ook direct andere systemen en modules aanbiedt die de medewerkers nodig hebben voor een efficiënte verwerking en die alle relevante informatie verschaft. Daarom introduceren we naast de geïntegreerde oplossing ook een documentbeheersysteem waarmee automatische factuurbijlagen kunnen worden gegenereerd, evenals een digitale workflow voor inkomende facturen inclusief OCR-herkenning.”  Tegos is zeer verheugd om weer een familiebedrijf als partner te mogen verwelkomen en de B+T Group, een gerenommeerd bedrijf in Duitsland, uit te rusten met de tegossuite.

Ralf Linnemann, Managing Director van tegos Group. “Wij zijn uiteraard zeer verheugd dat B+T ons als partner heeft gekozen. Door gebruik te maken van onze oplossingen en de bijbehorende projectdoelen, kunnen we samen met de medewerkers en het projectteam van B+T veel voordelen voor de ondernemingsgroep realiseren. Media breaks zullen bijna volledig worden geëlimineerd, interfaces zullen worden vervangen door een geïntegreerde oplossing en zowel interne als externe processen zullen worden gedigitaliseerd.”

De slogan van B+T luidt: “Wij geven uw afval een tweede kans” – Ook de B+T Groep ziet een systeemverandering als een grote kans. De heer Ralf Bohn “Wij willen deze implementatie en omschakeling gebruiken om de momenteel bestaande gegevens en de structuur ervan holistisch te herzien en te optimaliseren. Op die manier kunnen tegelijkertijd ook de bedrijfsprocessen gestandaardiseerd worden, zodat er gestructureerder en efficiënter gewerkt kan worden.  In het belang van onze klanten en de onderneming.”