SUEZ schenkt levensmiddelen aan voedselbanken

Thom Dieben, coördinator Voedselverwerving van Voedselbank Arnhem, en Remko Walsweer, directeur Finance van SUEZ Nederland.

Nu de feestdagen weer voor de deur staan, wil SUEZ traditiegetrouw een gebaar maken naar mensen voor wie het moeilijk is de eindjes aan elkaar vast te knopen. Dit jaar schenkt zij maar liefst 25.000 euro aan levensmiddelen aan Voedselbanken Nederland. Zo wil SUEZ mensen die weinig te besteden hebben een hart onder de riem steken. De voedselpakketten bestaan uit lang houdbare producten, zodat zij óók in de periode na de feestdagen een maaltijd op tafel kunnen zetten. De pakketten worden in januari over het hele land verspreid.

SUEZ heeft in overleg met Voedselbanken Nederland in kaart gebracht aan welke artikelen het meest behoefte bestaat. Zo bestaan de voedselpakketten vooral uit basislevensmiddelen en lang houdbare producten om een voedzame, warme maaltijd mee op tafel te kunnen zetten. Alle producten zijn tegen een gereduceerd tarief ingekocht bij Albert Heijn.

Ook na feestdagen warme maaltijd op het menu
“SUEZ is een bedrijf dat middenin de samenleving staat en graag iets wil teruggeven aan de samenleving. Hierbij verdienen vooral mensen die minder te besteden hebben onze aandacht. Dat is waarom we het goede werk van Voedselbanken Nederland al vele jaren van harte ondersteunen. We hebben samen besloten om de voedselpakketten aan het begin van het nieuwe jaar te verspreiden, omdat ook ná de feestdagen veel behoefte is aan lang houdbare producten. We zijn blij dat we hieraan ons steentje kunnen bijdragen”, vertelt Remko Walsweer, directeur Finance van SUEZ Nederland.

“We zijn SUEZ ontzettend dankbaar voor dit hartverwarmende initiatief waarmee zij veel kwetsbare gezinnen opnieuw een steuntje in de rug geeft. We maken deze mensen vooral blij met producten die lang houdbaar zijn. Wij zijn dan ook erg blij met de voedselpakketten van SUEZ, omdat veel gezinnen deze producten ook na de feestdagen erg goed kunnen gebruiken”, vertelt Thom Dieben, coördinator Voedselverwerving van Voedselbank Arnhem.”