(Afbeelding van/via Waste Vision)

In een circulaire economie bestaat geen afval en worden grondstoffen steeds opnieuw gebruikt. Investeert u in bedrijfsmiddelen die de circulaire economie bevorderen? Dan komt uw investering mogelijk in aanmerking voor de MIA-Vamil. Investeren in toegangscontrolesystemen voor containers levert u meerdere voordelen op. Zowel voor het milieu als uw portemonnee.

Bewezen in de praktijk: toegangscontrolesystemen op containers voor GFT, textiel en o.a. luiers zorgen voor een schonere samenstelling van het afval. Het resultaat: veel minder afkeur en een hoger percentage hergebruik en recycling.

Bewezen techniek
In 1997 werden de eerste toegangscontrolesystemen geplaatst in verzamelcontainers in Nederland. Toen via SMS, later via een 2G en GPRS verbinding naar 3G en inmiddels maken systemen gebruik van het 5G en NB IoT netwerk. Zo had niet iedereen zomaar toegang tot een container. Bedrijfsafval werd geweerd uit de containers en uitsluitend huishoudelijk afval ingezameld.

Later werd er ook de verrekening voor Diftar mee afgehandeld wat leidde tot een verbetering in de afvalscheiding door een negatieve prikkel. Dat kon dankzij identificatie met een adres- of persoonsgebonden pas. Inmiddels  worden hiervoor afvalapps toegepast.

Een probleem in het verleden was vaak vervuiling van monostromen en het toegangscontrole systeem blijkt nu een effectief middel tegen deze vervuiling van mono-stromen endat levert een wezenlijke bijdrage aan onze nieuwe circulaire economie.

Minder afkeur, minder naheffing
Schonere mono-stromen betekent afrekening conform de gemaakte prijsafspraak met de recycler. Wordt er restafval aangetroffen, dan worden partijen afgekeurd en lopen de kosten behoorlijk op: tot wel 10 duizenden euro’s op jaarbasis. De inzet van toegangscontrolesystemen op GFT, textiel- en o.a. luiercontainers geeft de laagste afkeurpercentages. Dat betekent: geen nadelige financiële verassingen voor de gemeenten.

VAMIL
Investeert u in bedrijfsmiddelen die de circulaire economie bevorderen? Dan komt uw investering mogelijk in aanmerking voor de MIA-Vamil. Hiermee kan uw fiscaal voordeel netto oplopen tot ruim 14% van de investeringskosten. (Bron RVO.nl)

Weten hoe de VAMIL voor u uit zal pakken? Neem dan even contact op met Waste Vision. Zij rekenen het vlot voor uw organisatie of gemeente door.