Eska Graphic Board en N+P verlengen contract

Eska Graphic Board en N+P zijn onlangs overeengekomen dat zij na een succesvolle samenwerking in 2015 het contract voor de afname van rejects zullen verlengen. Hiermee gaan beide partijen een samenwerking aan voor de lange termijn.

Eska Graphic Board produceert jaarlijks op twee locaties in Nederland in totaal zo’n 250.000 ton grafisch karton. Vanuit Hoogezand en Sappemeer wordt oud papier opgewerkt tot hoogwaardig karton. Bij dit proces komen afvalstromen vrij in de vorm van rejects. N+P levert de rejects hoofdzakelijk aan het in Farmsum gevestigde Subcoal Production FRM. Hier worden de rejects verwerkt tot hoogwaardige Subcoal® pellets. Deze pellets worden gebruikt om fossiele brandstoffen zoals steenkool te vervangen. Jaarlijks produceert Subcoal Production FRM ongeveer 65.000 ton Subcoal, wat het equivalent is van 52 miljoen kilo steenkool. Zo zorgen N+P en Eska er samen voor dat afval zo goed mogelijk wordt hergebruikt.

Ook na het starten van het vergassingsproject op de locatie van Eska in Hoogezand, waarmee Eska Graphic Board zelf de rejects tot duurzame energie kan verwerken, hebben N+P en Eska de intentie uitgesproken om samen te blijven werken om de afvalstromen op een hoogwaardige manier te recyclen.

Door het verlengen van het contract zal N+P, samen met Subcoal Production FRM, in 2016 de grootste afnemer zijn van de afvalstromen bij Eska Graphic Board.