Stichting De Kringloper overhandigt ets uit 1628 aan de gemeente Bergen op Zoom

Op vrijdag 3 juli heeft Pieter-Balth Linders, directeur van Stichting De Kringloper, een originele ets overhandigd aan wethouder Patrick van der Velden van de gemeente Bergen op Zoom. De ets is gemaakt in 1628 en geeft een beeld weer van Bergen op Zoom in die tijd en de daaromheen liggende steden.

De echtheid van de ets is door het museum Markiezenhof in Bergen op Zoom vastgesteld. Stichting De Kringloper doneert graag deze ets aan de gemeente omdat zij het belangrijk vindt dat cultureel erfgoed binnen de gemeente blijft.

De ets is door een burger bij De Kringloper aangeboden. Normaal gesproken gaat een ets door om verkocht te worden. Elk product wordt echter eerst door het personeel van De Kringloper getaxeerd. N.a.v. daarvan is er extra onderzoek naar de ets gedaan.

Goederen die bij De Kringloper binnen komen worden door het personeel van De Kringloper zorgvuldig nagekeken en gesorteerd. Het werk bij De Kringloper wordt vaak gedaan door vrijwilligers of mensen die een bepaalde afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Door het werk bij De Kringloper doen zij ervaring op, om makkelijker in de stromen in de arbeidsmarkt. Zo zet De Kringloper goederen om in werk. Wanneer blijkt dat het artikel goed is, wordt het in een van de warenhuizen verkocht.