Stibat introduceert spraakgestuurd zoeken voor inleverpunten

Stibat zoekt continu naar innovatieve en praktische manieren om het inleveren van batterijen nóg gemakkelijker te maken. Dat de inleverpunten inmiddels in de meeste winkels en bouwmarkten te vinden zijn, helpt al enorm. Nu kunnen consumenten ook met een spraakopdracht op het web zoeken naar de locatie van de dichtstbijzijnde inleverpunten.

Stibat houdt zich bezig met de inzameling en recycling van afgedankte batterijen en accu’s in Nederland. Via allerlei campagnes maakt Stibat consumenten bewust dat batterijen niet in de vuilnisbak thuis horen, maar ingeleverd moeten worden bij een inleverpunt van Stibat. Zoals met de succesvolle radiocampagne ‘Waar je ze koopt, kun je ze kwijt’.

Gemak voorop
Stap één is de bewustwording, maar stap twee is de feitelijke daad van het gescheiden inleveren. Daarbij staat gemak voorop. Zo zorgt Stibat dat er per gemeente minimaal 1 inleverpunt per 2.000 inwoners is. Consumenten hoeven dus nooit veel moeite te doen om hun batterijen in te leveren, omdat er altijd één in de buurt is. Op de website van Stibat (www.legebatterijen.nl) kunnen consumenten door het invoeren van de postcode, het dichtstbijzijnde inleverpunt vinden.

Via spraak
Vanaf nu is er nog een manier om de inleverpunten te lokaliseren: met spraak. Vraag bijvoorbeeld aan Google Assistent: ‘Hey Google, vraag Henk van Stibat waar in de buurt ik mijn lege batterijen kan inleveren’. Google geeft dan de dichtstbijzijnde inleverpunten. Momenteel werkt de techniek voor Android- en Apple-apparaten (met een app) en via Google Home-speakers met een Nederlandstalige assistent. De komende tijd werkt Stibat aan uitbreiding van de techniek voor andere assistants en zoekmachines.